تلویزیون در ایام نوروز با اینکه نسبت به سال گذشته توفیقات بیشتری را کسب کرد اما برخی از کانالهای مجازی به تعداد پایین مخاطبان اشاره دارند. البته این تعداد در فضای تلوبیون و وایرالیهای مجازی از برنامهها و سریالهای تلویزیونی گویای نکتهای دیگر است.
نوروز ۱۳۹۰ شبکه یک سیما با پخش سریال پایتخت مردم را پای تلویزیون میخکوب کرد موفقیت پایتخت تا ۶ نوروز چنان بود که به نظر میرسید مدیران جدید صداوسیما نخواهند توانست به این آسانی اقبال عمومی به این سریال را تکرار کنند.
«پایتخت» هم به لحاظ فرهنگی و هم از نظر اجتماعی چنان پیوندهای محکمی با مخاطب برقرار کرد که اقدامات بعدی برنامهسازان نوروزی تلاشهایی در راستای تکرار آن موفقیت بود.
این درحالی است که برررسی کارنامه سیما در نوروز ۱۴۰۳ نشان میدهد ویترین کنداکتور سازمان صداوسیما با اعمال برخی تغییرات توانسته تا اندازه زیادی انتظارات مخاطبان را برآورده کند.
نوروز امسال به دلیل همزمانی با ماه مبارک رمضان از حساسیت بیشتری نیز برای برنامهسازان برخوردار بود به همین دلیل شبکههای مختلف سیما با پخش ۱۹۰ فیلم سینمایی از سینمای ایران و جهان، مجموعههای نمایشی، مستندها، پویانماییها، مسابقههای جذاب، برنامههای مفرح و سرگرمکننده، برنامههای معارفی ویژه ماه مبارک رمضان از جمله ویژههای سحر و افطار، ترتیلخوانی، مناجاتخوانی و سخنرانی به استقبال این دو مناسبت رفتند.
شبکه یک و دو سریال جذاب/ امیدوار به بازگشتِ «پایتخت»
شبکه یک سریالهای «زیرخاکی» و «نون خ» را روی آنتن فرستاد. مرور شبکههای اجتماعی نشان میدهد «نونخ» با کارگردانی سعید آقاخانی توانسته است نظر مثبت مخاطبان را به خود جلب کند، شبکه یک همچنین برنامه «مناجاتخوانی» و شبهای ماه مبارک از حرم حضرت معصومه(س) را با اجرای سلحشور ساعت ۳ بامداد و حاج منصور ارضی بعد از نماز صبح و ظهر روی آنتن فرستاد که مورد استقبال قرار گرفت.
اجرای گروههای موسیقی نواحی با هدف آشنایی مخاطب باهنرهای اصیل ایرانی و اسلامی در برنامه «کرشمه» با اجرای محمودرضا قدیریان نیز نشان داد این شبکه تمام سلیقهها را در نظر گرفته است.
این روزها هم حرف و حدیث درباره «پایتخت» بسیار است. خصوصاً مهدی نقویان رئیس مرکز سیمافیلم به تازگی در گفتوگویی با خبرنگار تسنیم اعلام کرده که فصل هفتم این مجموعه تلویزیونی در سال ۱۴۰۳ ساخته خواهد شد. چندی بعد سیروس مقدم هم در اولین اظهارنظر خود این نکته را تأیید کرد که فرآیند ساخت و تولید «پایتخت۷» در حال بررسی و پیگیری است.
شبکه دو و توجه به مأموریت ذاتیاش؛ برنامههای زنانه و خانوادگی
شبکه دو با برنامههای «از مامان بگو»، «هموطنز» و مسابقه «شصتادیا» به پیشواز نوروز و ماه مبارک رفت اما با برنامه «کافهبازی» که به معرفی و نقد بازیهای رایانهای خارجی و ایرانی میپردازد و نیز مسابقه «صد در صد» نشان داد در برنام ریزیهای انجام شده جایگاه ویژهای برای خانوادههای ایرانی تدارک دیده است.
اما شاید اینجا میتوان گفت برنامهها در این شبکه از سریال پخش شده پیشتازتر بودند و بیشتر توانستند مورد توجه مخاطب قرار بگیرند.
شبکه سه و بازگرداندن چند چهره مهم
شبکه ۳ محمدرضا گلزار، مهران غفوریان و جواد رضویان را برای اجرای مسابقههایی فراخواند که بیشتر از همه «شب خوش» مهران غفوریان مورد توجه قرار گرفت. هرچند معرکه و پانتولیگ رضویان و گلزار مخاطبان خاص خودش را دارد. اما غفوریان با دعوت از کمدینهایی همچون اکبر عبدی و علیرضا خمسه توانست توجه مخاطبان بسیاری را به خودش جلب کند.
شبکه نسیم و بازگشت مهمانی ایرج طهماسب
اما در این میان شبکه نسیم توانست در تحویل سال با بازگرداندن فرزاد حسنی به اجرای تلویزیونی که مدتی است بیشتر در رادیو فعالیت داشته یک برنامه استانداردی را در معرض نگاه مخاطبان قرار دهد. همچنین بازگشت ایرج طهماسب با «مهمانی» هم اتفاق خوشایندی را برای تلویزیون در ایام نوروز فراهم کرد.
ایرج طهماسب و عروسکهای جذابش را که به نظر میرسید برای همیشه از رسانه ملی کوچ کردهاند به سیما بازگرداند و نشان داد بلد است چطور با چسب نوستالژی مخاطب را پای تلویزیون بشاند.
برنامه گفتگو محور «برمودا» با اجرای کامران نجفزاده و باحضور میهمانانی از شخصیتهای فرهنگی اجتماعی وسیاسی به مرور بهتر شد و در نوروز عملکرد خوبی از خودش نشان داد. همچنین دیگر برنامهها همچون «خوش نمک»، «بگو بخند»، «نسیم آوا»، «بیانتها» و «نسیم رمضان» راه خودشان را پیش میروند.
در میان همه این اتفاقات یک نکتهای وجود دارد که به غیر از «زیرخاکی» و «نونخ» که روزهای نخست پخش خود را سپری میکند برنامهها بهتر از سریالها بودهاند و باید منتظر ماند و دید که در ۱۴۰۳ سیمافیلم با اتفاقات جدید خود و سیاستهای نو و بدیع چقدر مخاطبان را به واسطه پخش سریالهای جذاب به جعبه جادو نزدیکتر خواهد کرد؟
ثبت دیدگاه