حدیث روز
امام صادق (ع) می فرماید : هر كس در ماه رمضان صدقه اى بدهد ، خداوندْ هفتاد نوع بلا را از او بر مى گرداند. ثواب الأعمال : ص ١٧١ ح ١٩

دوشنبه, ۱۲ آذر , ۱۴۰۳ Monday, 2 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3753 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 145×
جایگاه شب قدر در قرآن و اعمال شب بیست ویکم رمضان
  • ۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ ساعت: 14:30
  • شناسه : 15217
    بازدید 99
    4

    احیا و شب زنده داری در شب های قدر در احادیث و روایات مختلفی توصیه شده است .با استناد به قرآن و روایات ، شب قدر زمانی برای تعیین تقدیر تعیین شده است .بندگان خاص خدا با شب زنده داری در این شبها تلاش می کنند از برکات شبهای قدر بهره مند گردند . شب […]

    پ
    پ

    احیا و شب زنده داری در شب های قدر در احادیث و روایات مختلفی توصیه شده است .با استناد به قرآن و روایات ، شب قدر زمانی برای تعیین تقدیر تعیین شده است .بندگان خاص خدا با شب زنده داری در این شبها تلاش می کنند از برکات شبهای قدر بهره مند گردند .
    شب قدر در قرآن کریم از مهمترین شبهای سال عنوان شده است که در آن شب برکت ها ونعمت های زیادی برای بندگان خدا وجود دارد. طبق روایت‌های مستند و معتبر، شب قدر از آغاز خلقت وجود داشته و به‌عنوان زمانی برای تعیین تقدیر معین شده است.
    سوره دخان و شب قدر
    شب قدر فرصتی برای توبه گنهکاران

    خداوند در آیات دوم و سوم سوره مبارکه دخان می‌فرماید: «وَالْکِتَبِ الْمُبِینِ؛ إِنَّا أَنزَلْنَهُ فى لَیْلَهٍ مُّبَرَکَهٍ إِنَّا کُنَّا مُنذِرِینَ؛ سوگند به این کتاب آشکار؛ که ما آن را در شبى پربرکت نازل کردیم، ما همواره انذارکننده بوده‏‌ایم.»

    خداوند متعال در دومین آیه سوره مبارکه دخان به قرآن کریم سوگند یاد می‌کند و می‌فرماید: «قسم به این کتاب آشکار»، درواقع کتابی را که دارای محتوای روشن و مشخص، دستورات سازنده، برنامه‌های منسجم و دقیق و معارف آشکار و صحیح است، مورد سوگند قرار می‌دهد و مشخص است که وقتی چنین سوگند بزرگی، آن هم از طرف خداوند متعال که تمام آیاتش حق است، بیان می‌شود، باید در ادامه این سوگند نکته‌ای مهم وجود داشته باشد؛ اما آن چه نکته‌ای است که خداوند برای توجه دادن مردم به آن، به قرآن کریمش قسم یاد کرده است؟

    شب قدر ، شب مبارک و پر خیر

    در ادامه و در آیه سوم همین سوره، حقیقت را مشخص کرده و می‌فرماید: «إِنَّا أَنزَلْنَهُ فى لَیْلَهٍ مُّبَرَکَهٍ إِنَّا کُنَّا مُنذِرِینَ؛ به‌درستی که ما قرآن را در شب پربرکتی نازل کرده‌ایم.»، از آنجایی که کلمه مبارک به‌معنی چیز سودمند، همیشگی، پایدار و در یک کلمه خیر کثیر است، شب مبارک هم باید شبی باشد که سرمنشأ تمام خوبی‌ها و سود‌های حقیقی باشد. بیشتر مفسران، این شب را به همان «شب قدر» تعبیر کرده‌اند که سراسر خیر و برکت است. قرآن کریم در همین شب به‌طور یکپارچه بر پیامبر اسلام (ص) نازل شده است و سرنوشت مخلوقات و مقدرات هم در آن تعیین می‌شود.

    اعمال شب بیست ویکم ماه مبارک رمضان
    در ادعیه های مختلف اسلامی برای شب بیست ویکم و شب های دیگر بیست وسوم اعمال مشترکی توصیه شده است که در ذیل به آنها اشاره شده است:

    علامه مجلسى فرموده است که “بهتر است غسل شب‌های قدر را مقارن غروب آفتاب انجام دهند که نماز مغرب را با غسل بخوانند”.
    خواندن دو رکعت نماز
    در هر رکعت بعد از حمد، هفت مرتبه سوره توحید(قل هو الله احد) را بخواند و بعد از پایان نماز هفتاد مرتبه بگوید «اَسْتَغْفِرُ اللّهَ وَاَتُوبُ اِلَیْهِ»

    در روایتى از رسول خدا(ص) آمده است که کسی که این عمل را انجام دهد از جاى خود برنخیزد مگر اینکه خدای متعال او و پدر و مادرش را بیامرزد و خداوند، فرشتگان را مامور می‌کند که تا سال آینده برای وی حسنات بنویسند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.