حدیث روز
امام صادق (ع) می فرماید : هر كس در ماه رمضان صدقه اى بدهد ، خداوندْ هفتاد نوع بلا را از او بر مى گرداند. ثواب الأعمال : ص ١٧١ ح ١٩

جمعه, ۱۴ دی , ۱۴۰۳ Friday, 3 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3753 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 145×
صفحه اصلی » گروه » دسته‌بندی نشده
«۲۱ رمضان» هنگامه ثبت مقدرات یک ساله انسان
  • ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت: 4:29
  • شناسه : 13858
    بازدید 40
    1

    شب‌های قدر فرصتی برای بازگشتن به سوی حضرت حق و توبه کردن از گناهان و پیمودن راه درست است؛ شب های قدر بهترین فرصت برای برای پاک کردن ظاهر و باطن انسان از هر آلودگی و پلیدی است. شب قدر شب گرفتن سوغاتی های آسمانی شب قدر شب زاری و سبک شدن روح از بار گناهان […]

    پ
    پ

    شب‌های قدر فرصتی برای بازگشتن به سوی حضرت حق و توبه کردن از گناهان و پیمودن راه درست است؛ شب های قدر بهترین فرصت برای برای پاک کردن ظاهر و باطن انسان از هر آلودگی و پلیدی است.

    شب قدر شب گرفتن سوغاتی های آسمانی

    شب قدر شب زاری و سبک شدن روح از بار گناهان و رهایی از دوزخ است. در این شب های بزرگ و مبارک خداوند به انسان فرصتی دوباره برای اظهار شرمساری و پشیمانی از گذشته‌ها می دهد و چه خوب است که انسان از این فرصت گران بها به نحو احسن استفاده کند.

    چه خوب است که در این شب های بزرگ از امور معنوی غافل نشویم و نگذاریم شب های قدر همچون سایر شب ها بگذرد و ما همچنان غرق در ناپاکی‌ها باقی بمانیم و خود را از عمق منجلاب به معراج پاکی و وارستگی نرسانیم و از برکات این لحظه‌های شکوهمند و شیرین بی بهره بمانیم.

    شب قدر شب شکفتن گل های شوق ملاقات با خدا، شب دادن برات های آسمانی، شب پیدا شدن راه ها در میان ستاره های آسمان و شب جاری شدن اشک گنهکاران و شب گرفتن سوغاتی های آسمانی و هدیه های ملکوتی از خالق رحمان و رحیم است.

    در این شب بزرگ دروازه اجابت خدا گشوده است و دامنه سبز ملکوت، چشم به راهِ قدرنشینان خلوت یار است و فرشتگان، پیاله شفاعت در دست، در آستانه زمین و آسمان، صف به صف ایستاده اند تا شراب طهور در جان تشنه شیدایمان بریزند و مستی را به ارمغان بیاورند.

    ۲۱ رمضان شب شهادت سردار فاتح دل های یتیمان

    امشب ۲۱ رمضان دومین شب قدری است که بندگان خداوند دست به سوی آسمان دراز می کنند و از خالق خود به حق مولایشان علی(ع) طلب بخشش می کنند و از خالق خود می خواهند تا راه سعادت و خوشبختی و کمال را به آنان نشان دهد.

    در شب ۲۱ ماه مبارک رمضان اولین پیشوای شیعیان جهان علی (علیه السلام) به میهمانی آسمان ها می رود و زمین در آتش سوزناک اندوهش می سوزد و جان جهان  از حرکت می ایستد.

    دومین شب قدر یادآور شهادت مردی بزرگ در تاریخ است که با هیبت ابروانش خیبر می شکافت و با اشکش شمشیر را به زانو در می آرود و تنهایی اش گستره تاریخ مظلومیت بود و کرمش، پهناور در جغرافیای کرامت.

    امشب روح علی(ع) به عرش می رود به آن جا که آغوش رسول(ص) برای او گشوده است؛ به جایی که اشتیاق فاطمه برای دیدنش بی تاب است؛ به آنجا که اولیای الهی به پاس آمدنش قامت افراشته اند.

    جایگاه شب قدر از نگاه علما و بزرگان اسلام

    مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت شب های قدر می فرمایند:« در حقیقت از شب قدر، انسان مومن روزه‌دار، سال نویی را آغاز می کند. در شب قدر تقدیر او در دوران سال برای او از سوی کاتبان الهی نوشته می شود. انسان وارد یک سال نو، مرحله‌ی نو و در واقع یک حیات نو و ولادت نو می شود.»

    آیت الله مکارم شیرازی در این خصوص فرمودند:« از ویژگی های شب قدر، آمیخته شدن این شب با امام علی علیه السلام است، گویی خداوند خواسته است که درهای رحمتش را در این شب باز کند و شفیع با آبرویی همچون امام علی علیه السلام، برای مردم در نزد خداوند شفاعت کند»

    آیت الله حق شناس نیز درباره اهمیت شب قدر گفته بودند: «در روایت وارد شده است که هر کس این دو شب نوزدهم و بیست‌ و یکم احیاء را به مذاکره علم بگذراند؛ هر یک ساعت ثواب یک احیای تام و تمام را در بردارد. مذاکره علم همین است، همین «قال‌الصادق» و «قال‌الباقر»است. اگر بخواهید از امیرمومنان علیه السلام تبعیت بکنید؛ باید به این نکات توجه بفرمایید.»

    شب قدر، شب بارش رحمت الهی

    حجت الاسلام «علیرضا نخعی پور» معاون فرهنگی حوزه علمیه خراسان جنوبی در خصوص شب قدر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: خداوند متعال مقدر فرموده است که یک نقطه عطف برای انسان جهت بررسی چالش ها و کمبودها داشته باشد و به آینده با دید بازتری نگاه کند.

    وی در ادامه بیان کرد: در شب قدر مقدرات سال آینده تنظیم می شود و برای هر گروه و یا شغلی یک سالگردی وجود دارد و شب قدر می تواند یک شروع مجددی برای انجام کارها و ظایف انسان در قالب بندگی برای خداوند متعال باشد.

    فلسفه احیای شب های مبارک قدر چیست؟ شب قدر شب باارزش و با اهمیتی است چرا که قرآن کریم در آن شب نازل شده است و در این شب مقدرات انسان تعیین می شود و در شب قدر مقدرات و سرنوشت انسان تعیین می شود و انسان با دعا کردن می تواند از خداوند سعادت و سلامتی را طلب کند.

    قدر به معنای تنگ شدن است و فضا در این شب از رحمت الهی پُر می شود و جایی برای غیر رحمت ها وجود نخواهد داشت و رحمت الهی سراسر جهان را فر می گیرد.

    به این دلیل شب قدر مخفی است که انسان ها زمان بیشتری را برای ارتباط خداوند بگذارند و سه شب بهانه برای ارتباط با خالق در ماه مبارک رمضان تعیین شده است و این سه شب با یکدیگر ارتباط دارند چرا که در شب ۱۹ رمضان مقدرات نوشته، در ۲۱ رمضان تنظیم و در شب ۲۳ رمضان نیز تثبیت می شود.

    در مورد شب ۲۱ ماه رمضان و مقام و جایگاه آن و فلسفه شهادت حضرت علی(ع) در این شب بفرمایید؟ به این دلیل که شب ۲۱ رمضان شب قدر باشد از اهمیت بالاتری نسبت به شب ۱۹ رمضان برخوردار است و جایگاه «خیر من الف شهر» را دارد.

    عدل و عدالت حضرت علی(ع) برای برخی افراد در آن زمان قابل تحمل نبود حضور سیاسی و اجتماعی ایشان باعث می شد تا قدرت طلبان و دنیاطلبان کاری از پیش نبرند و در این شب ایشان را به شهادت برسانند.

    اینکه گفته می شود هر کس در شب قدر بیدار بماند و دعای جوشن کبیر بخواند همه گناهانش پاک می شود، صحت دارد؟ روایات و آیات بسیاری وجود دارد که در شب قدر خداوند متعال گناه های انسان را می بخشد.

    انسان در شب قدر اگر بیدار بماند و به خواندن دعای جوشن کبیر و قرآن کریم بپردازد و صفحه اعمال خود را از گناهان پاک کنند و یک نکته مهم بعد از به پایان رسیدن شب های قدر این است که انسان بتواند صفحه اعمال خود را سفید نگه دارد و نگذارد به گناهان آلوده و سیاه شود.

    با توجه به اهمیت شب های قدر و این که سرنوشت انسان ها در طول سال در این شب ها رقم می خورد، اگر فردی به دلایلی نتوانست بهره کافی را از این شب های پرفضیلت ببرد، آیا باید تا ماه رمضان سال بعد صبر کند؟ شب قدر در سال تنها یک بار می آید و اگر نتواند از این شب توفیقی کسب کند باید تا شب قدر سال آینده صبر کند.

    به همین دلیل انسان باید به شب قدر اهمیت بدهد و آن را درک کند و به انجام فرایض و اعمل موجود در مفاتیح الجنان بپردازد و از خداوند متعال طلب بخشش؛ مغفرت و رحمت کند و نگذارد این شب به راحتی به پایان برسد.

    درست است که روز عرفه برای جبران گناهان وجود دارد اما انسان باید به این نکته دقت داشته باشد که ممکن است تا روز عرفه و شب قدر سال آینده زنده نباشد و به همین دلیل انسان نباید از این شب به راحتی و با کسالت بگذرد و به حرف شیطان نباید گوش بدهد و باید به مناجات و راز و نیاز بپردازد.

    بهترین دعا و خواسته انسان در شب قدر چیست؟ اصل دعا کردن این است که انسان با خالق خود ارتباط برقرار کند و هر دعایی می تواند بکند و هر خواسته ای را از خداوند متعال بخواهد.

    در روایات مختلف آمده است که بهترین دعایی که انسان می تواند داشته باشد عافیت خواستن از خداوند است تا انسان عافیت بدنی، روحی، شخصیتی و اجتماعی داشته باشد تا به آفات و آسیب های اجتماعی دچار نشود.

    دعا کردن برای فرج امام زمان (عج) و طلب عافیت در شب قدر از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که با ظهور امام زمان(عج) و برپایی حکومت عدل الهی قطعا انسان می تواند به عافیت دست یابد.

    سخن آخر؛

    شب قدر بهترین شب سال است شبی است که انسان هر خواسته ای از خالق خود داشته باشد اجابت می آبد و چه خوب است در این شب های بزرگ در کنار دعا کردن برای ظهور مولایمان امام زمان(عج) و طلب سعادت و خیرخواهی به فکر بیمارانی باشیم که بر روی تخت بیمارستان ها التماس دعا دارند و امیدواریم خدواند متعال به حق این شب های عزیز این ویروس منحوس را ریشه کن کند و گناهان ما را ببخشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.