حدیث روز
امام صادق (ع) می فرماید : هر كس در ماه رمضان صدقه اى بدهد ، خداوندْ هفتاد نوع بلا را از او بر مى گرداند. ثواب الأعمال : ص ١٧١ ح ١٩

سه شنبه, ۱۲ فروردین , ۱۴۰۴ Tuesday, 1 April , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 4099 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 152×
روزه در دوران بارداری و شیردهی
  • ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ ساعت: 10:18
  • شناسه : 20627
    بازدید 21
    3
    راهنمای رمضان

    حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدتقی محمدی شیخ از کارشناسان احکام شرعی به سؤالات پیرامون «حکم روزه در دوران بارداری و شیردهی» پاسخ داد. در ماه مبارک رمضان، هر روز با «راهنمای رمضان» همراه شما هستیم؛ این مجموعه با بیان احکام شرعی مربوط به ماه مبارک رمضان به همراه نظرات مراجع عظام تقدیم شما فرهیختگان می شود. […]

    نویسنده : سایت جامع رمضان منبع : خبرگزاری رسمی حوزه
    پ
    پ

    حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدتقی محمدی شیخ از کارشناسان احکام شرعی به سؤالات پیرامون «حکم روزه در دوران بارداری و شیردهی» پاسخ داد.

    در ماه مبارک رمضان، هر روز با «راهنمای رمضان» همراه شما هستیم؛ این مجموعه با بیان احکام شرعی مربوط به ماه مبارک رمضان به همراه نظرات مراجع عظام تقدیم شما فرهیختگان می شود.

    حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدتقی محمدی شیخ :

    * احکام روزه برای بانوان در شرایط بارداری، شیردهی و زایمان

    بسم الله الرحمن الرحیم؛ یکی از سؤالات مهم پیرامون احکام ماه مبارک رمضان که از سوی بانوان مطرح می‌شود، مربوط به وظیفه‌ی شرعی مادرانی است که در ایام این ماه باردار هستند، شیر می‌دهند یا تازه زایمان کرده‌اند و نمی‌توانند روزه بگیرند.

    طبق فتوای مقام معظم رهبری، بانوانی که به دلیل بارداری، شیردهی یا زایمان نمی‌توانند روزه بگیرند و روزه‌ی خود را افطار می‌کنند، به میزانی که روزه برای آنها ضرر دارد، برای هر روز یک مُد طعام (حدود ۷۵۰ گرم گندم یا آرد یا نان) به عنوان فدیه پرداخت می‌کنند.

    وضعیت قضای این روزه‌ها به چند حالت تقسیم می‌شود:

    ۱. اگر تا ماه رمضان سال بعد، عذر برطرف شده و امکان قضا وجود داشته باشد، اما فرد قضای روزه را انجام نداده باشد، علاوه بر قضای روزه باید یک مُد طعام نیز به عنوان کفاره تأخیر پرداخت کند.

    ۲. اگر امکان قضا وجود داشته باشد، ولی قضا نکرده و به ماه رمضان بعدی رسیده، هم قضای روزه بر عهده‌ی اوست و هم باید یک مُد طعام برای هر روز بپردازد.

    ۳. در مواردی که روزه گرفتن برای خود بچه ضرر دارد (یعنی اگر مادر روزه بگیرد، شیرش کم می‌شود و بچه اذیت می‌شود)، باز هم قضای روزه باقی است و یک مُد طعام نیز باید پرداخت شود.

    ۴. اما در حالتی که ضرر یا ترس از ضرر برای خود مادر باشد و این ترس و ضرر تا سال بعد نیز ادامه داشته باشد، طبق فتوای مقام معظم رهبری، قضای روزه ساقط می‌شود و فقط باید برای هر روز یک مُد طعام به عنوان فدیه پرداخت کند.

    این مسائل در رساله‌ی مقام معظم رهبری در مسائل ۹۵۴، ۹۵۵ و ۹۵۶ به تفصیل بیان شده است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.