حدیث روز
امام صادق (ع) می فرماید : هر كس در ماه رمضان صدقه اى بدهد ، خداوندْ هفتاد نوع بلا را از او بر مى گرداند. ثواب الأعمال : ص ١٧١ ح ١٩

دوشنبه, ۲۶ شهریور , ۱۴۰۳ Monday, 16 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3753 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 145×
صفحه اصلی » گروه » دسته‌بندی نشده
ماه رمضان در کشور ترکیه
  • ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت: 22:41
  • شناسه : 9691
    بازدید 48
    0

    مردم مسلمان ترکیه ماه مبارک رمضان را همگام با دیگر مسلمانان جهان با شور، شعف و آداب و سنن خاص آغاز می کنند. مردم ترکیه امسال ماه رمضان را با شعار ‘ انفاق ‘ آغاز می کنند. ماه مبارک رمضان در کشور ترکیه حال و هوا و رنگ و بوی خاصی دارد و مسلمانان این […]

    پ
    پ

    مردم مسلمان ترکیه ماه مبارک رمضان را همگام با دیگر مسلمانان جهان با شور، شعف و آداب و سنن خاص آغاز می کنند. مردم ترکیه امسال ماه رمضان را با شعار ‘ انفاق ‘ آغاز می کنند.
    ماه مبارک رمضان در کشور ترکیه حال و هوا و رنگ و بوی خاصی دارد و مسلمانان این کشور با چراغانی و تزیین گلدسته های مساجد به استقبال این ماه مبارک می روند.
    از دید مردم ترکیه، این ماه به دلیل نزول قرآن کریم در آن بسیار اهمیت دارد و تعدد و تکثر نام «رمضان» برای مردان این کشور نمایانگر اهمیتی است که رمضان در دید اکثریت مردم این کشور دارد.
    بیشتر مردم ترکیه در ماه رمضان روزه می گیرند و تعداد افرادی که امکان روزه گرفتن ندارند در این ماه از خوردن و آشامیدنی در امکن عمومی خودداری می کنند .

    ** افطار و سحر در ترکیه
    یک ماه قبل از شروع رمضان آمادگی مردم ترکیه برای استقبال و ورود به این ماه آغاز می شود. بانوان ترک قبل از فرا رسیدن ماه رمضان مواد غذایی مورد نیاز این ماه را تهیه می کنند . در برخی نقاط به خصوص مناطق روستایی ترکیه، اقلام غذایی از قبیل کره، پنیر، بلغور ، تارهانا که در تهیه یک سوپ مورد استفاده قرار می گیرد و گوشت قورمه قبل از رمضان تهیه و در این ماه بر سر سفره ها آورده می شود. بانوان در منازل خود شیرینی های مخصوصی را تهیه می کنند . کونیفه، باقلوا و گوللاچ شیرینی هایی هستند که به طور عمده در این ماه تدارک دیده می شوند.
    در ماه رمضان یک نوع نان مخصوص به نام ‘پیده رمضان’ در ترکیه پخت می شود و در ساعات قبل از افطار در تمامی شهرها در مقابل نانوایی ها می توان صف های طولانی برای خرید پیده را می توان دید.
    زیتون، پنیر و نان پیده را می توان در هر سفره رمضان دید و معمولا مردم این کشور با خرما و یک غذای ساده و زود هضم مانند سوپ که به آن ‘ چوربا ‘ گفته می شود، افطار می کنند و با غذاهایی دیگر ادامه می یابد.
    تزیین مساجد نیز از جمله آداب و رسوم موجود در رمضان است. مساجد همچنین با شروع ماه رمضان با چراغ هایی که به ماهیا معروف است و نوشتارهایی همانند ‘ خوش آمدی رمضان’ ، ‘ رمضان ماه برکت’ و یا ‘ رمضان ماه خیر’ تزئین می شوند و میان دو مناره مساجد نیز این چراغ ها خودنمایی می کنند.

    ** طبالی یا چووش خوانی ( چاوش خوانی)
    یکی از رسوم جالب و دیدنی در ماه رمضان که در کشور ترکیه اتفاق می افتد، وجود طبّال ها (افراد طبل زن) می باشد که این افراد به هنگام سحر در خیابان ها به راه می افتند و با نواختن طبل مردم را برای خوردن سحری و عبادت کردن بیدار می کنند. این عادت قدیمی در زمانی که ساعت همانند امروزی وجود نداشت به راه افتاده است و به عنوان یکی از رسوم رمضان امروزه نیز ادامه دارد. این طبال ها به ‘ چووش ها ( چاوش ها) ‘ نیز معروفند.
    طبال ها امروزه با مجوزهایی که از طرف سازمان دیانت برای آنها صادر می شود کار خود را انجام می دهند و قبل از ماه رمضان هر یک از طبال ها در محلی مشخص طبالی می کند. طبال نیز با چاپ بروشورهایی در کنار عکس، نام و نام خانوادگی خود را نیز درج می کند و در پایان ماه نیز مبلغی به عنوان انعام از سوی هر خانواده به وی داده می شود .
    ** برگزاری نماز در مساجد
    هر چند مسلمانان ترکیه به طور عمده نماز خود را در مساجد این کشور و به صورت جماعت اقامه می کنند، اما مساجد ترکیه در ماه رمضان حال و هوای دیگری دارد و مسلمانان در این ماه بیش از ماه های دیگر در نماز حضور می یابند.
    مردم در ماه مبارک رمضان به ویژه به مساجد بزرگ و معروف می روند و از هر کجایی که هستند سعی می کنند خود را به یکی از این مساجاد برسانند و نماز را در این اماکن باشکوه و به جماعت ادا کنند.
    نماز ‘ تراویح ‘ که ۲۰ رکعت می باشد از جمله نمازهای مستحب است که در مساجد این کشور اقامه می شود و مردم در ترکیه با شور و شعف این نماز را بجای می آورند.

    **اطعام روزه داران از مهمترین سنت های رایج در ترکیه
    اطعام روزه دارای نیز یک سنت قدیمی در ترکیه است که امروزه در شهرهای این کشور با برپایی چادرهای افطار به صورتی بسیار منظم پی گرفته می شود.
    در ماه رمضان در میادین و اماکن عمومی چادرهایی که در آنها به شهروندان افطاری رایگان داده می شود برپا می شود. به این ترتیب کسانی که هنگام افطار در منزل نیستند می توانند افطار را مهمان این سفره های افطار باشند. این سفره های افطاری را معمولا انجمن های خیریه یا افراد خیّر و در برخی موارد شهرداری ها برپا می کنند .

    ** توجه به مسایل فرهنگی
    در ماه رمضان بسیاری از شبکه های تلویزیونی ترکیه با برنامه های خاصی به استقبال این ماه رفته و اقدام به پخش برنامه های احکام و سریال های اسلامی قبل از افطار و هنگام سحر می کنند.
    در رمضان همچنین در شهرهای بزرگ مانند استانبول و آنکارا نمایشگاه های بزرگ کتاب های دینی برگزار می شود .

    ** عید فطر در ترکیه
    عید فطر را در ترکیه عید رمضان می گویند و در این عید سه روز تعطیل رسمی می باشد. این روز به دلیل مصرف زیاد شیرینی و آب نبات به خصوص برای هدیه دادن به کودکان به شکر بایرامی (عید شیرینی و شکر) معروف است. در عید فطر زیارت اهل قبور، پوشیدن لباس های نو، دید و بازدید خویشان و دوستان و آشنایان مرسوم است و نماز عید فطر با شکوه تمام در مساجد سراسر این کشور برگزار می شود.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.