حدیث روز
امام صادق (ع) می فرماید : هر كس در ماه رمضان صدقه اى بدهد ، خداوندْ هفتاد نوع بلا را از او بر مى گرداند. ثواب الأعمال : ص ١٧١ ح ١٩

یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3753 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 145×
صفحه اصلی » گروه » دسته‌بندی نشده
شرایط سخت رویت‌پذیری هلال رمضان ۱۴۴۰
  • ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت: 17:52
  • شناسه : 9552
    بازدید 33
    2

    مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: رویت هلال رمضان ۱۴۴۰ در شامگاه یکشنبه ۱۵ اردیبهشت به دلیل طول کوتاه کمان و مدت کوتاه مکث هلال در افق و دیگر ضوابط علمی با شرایط سختی روبرو است. مسعود عتیقی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: با توجه به لحظه مقارنه ماه (که به ان تولد ماه نیز […]

    پ
    پ

    مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: رویت هلال رمضان ۱۴۴۰ در شامگاه یکشنبه ۱۵ اردیبهشت به دلیل طول کوتاه کمان و مدت کوتاه مکث هلال در افق و دیگر ضوابط علمی با شرایط سختی روبرو است.
    مسعود عتیقی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: با توجه به لحظه مقارنه ماه (که به ان تولد ماه نیز می گویند) در ساعت ۳:۱۴ دقیقه بامداد روز یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۸ برابر با ۲۹ شعبان ۱۴۴۰، به اولین غروب پس از مقارنه باید توجه کرد و با نگاهی به پارامترهای علمی هلال شامگاه رمضان ۱۴۴۰ هجری قمری، شرایط چندان مطلوب برای مشاهده این هلال نخواهد بود.
    وی خاطرنشان کرد: با وجود طول کوتاه کمان و مدت مکث هلال در افق و دیگر ضوابط علمی، شکارچیان هلال با شرایط سختی برای رویت این هلال روبرو هستند.
    عتیقی با اشاره به دسته بندی هلال های شامگاهی در سه گروه هلال های قابل رویت، غیر قابل رویت و بحرانی، گفت: امسال با یک هلال جوان و بحرانی روبرو هستیم که چه بسا رکوردی برای رصدگران هلال در برخی نقاط کشور محسوب شود.
    مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در خصوص ضوابط علمی هلال رمضان ۱۴۴۰ برای پایتخت کشور تهران در شامگاه روز یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۸ برابر با ۲۹ شعبان ۱۴۴۰، گفت: لحظه غروب خورشید ساعت ۱۹:۵۳ دقیقه و ۴۶ ثانیه و لحظه غروب ماه ساعت ۲۰:۲۲ دقیقه و ۳۰ ثانیه خواهد بود که بر این اساس مدت مکث هلال در افق بسیار کوتاه و برابر با ۲۸ دقیقه و ۴۳ ثانیه است.
    عتیقی افزود: ارتفاع ماه در لحظه غروب خورشید۴ درجه و ۴۳ دقیقه و ۲۰ ثانیه کمان و جدایی زاویه ای ماه و خورشید ۸ درجه و ۴۶ دقیقه است. اختلاف سمت ماه و خورشید ۶ درجه و ۵۵ دقیقه و شش ثانیه و فاز ماه در این لحظه ۰٫۶۷ درصد خواهد بود.
    وی خاطرنشان کرد: به رغم آنکه سن این هلال ۱۶ ساعت و ۳۹ دقیقه است، اما با مشاهده مجموعه این شرایط رصدگران متوجه سختی کار خود در شامگاه روز یکشنبه خواهند شد.
    مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: سمت ماه در لحظه غروب خورشید ۲۸۳ درجه و ۵۵ دقیقه و ۹ ثانیه کمان است و سمت خورشید در لحظه غروب خورشید ۲۹۰ درجه و ۵۰ دقیقه و ۱۵ ثانیه کمان است.
    عتیقی گفت: از آنجا که ماه خوشبختانه در اوج مداری خود قرار نداشته و تقریبا در میانگین فاصله با زمین است، افزایش جدایی زاویه ای میان ماه و خورشید شرایط به مراتب بهتری برای رویت این هلال ایجاد می کند.
    وی افزود: بدیهی است شرایط برای رویت این هلال در جنوب و جنوب غرب کشور به مراتب بهتر است و استفاده از دوربین های دوچشمی غول پیکر نجومی و یا تلسکوپ های آماتوری با توان بالا برای این رویت توصیه می شود.
    به گفته عتیقی، امکان رویت این هلال برای نیمه شمالی کشور و به ویژه شمال شرق کشور بسیار دور از انتظار است.
    وی به رصدگران توصیه کرد که برای رصد هلال رمضان۱۴۴۰، در ارتفاعات مناطق عاری از غبار محلی در افق غربی مستقر شوند و در صورت داشتن آسمان صاف و عاری از غبار متراکم در افق غرب، با استفاده از ابزارهای رصدی قدرتمند کمان ابروی آسمانی رمضان ۱۴۴۰ را شکار کنند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.