حدیث روز
امام صادق (ع) می فرماید : هر كس در ماه رمضان صدقه اى بدهد ، خداوندْ هفتاد نوع بلا را از او بر مى گرداند. ثواب الأعمال : ص ١٧١ ح ١٩

سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Tuesday, 23 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3753 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 142×
صفحه اصلی » گروه » دسته‌بندی نشده
راهکارهایی ساده برای مشکلات شایع روزه‌داران
  • ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ ساعت: 7:22
  • شناسه : 4765
    بازدید 9
    1

    رئیس اداره خدمات پزشکی در مرکز اعصاب و روان آمریکا گفت: روزه‌داران در ماه رمضان با چهار مشکل شایع مواجه می‌شوند که توصیه‌هایی در این زمینه وجود دارد. به گزارش العالم، دکتر توفیق السعدی، رئیس اداره علم اعصاب و رئیس اداره خدمات پزشکی در مرکز اعصاب و روان آمریکا گفت: روزه‌داران در ماه رمضان با […]

    پ
    پ

    رئیس اداره خدمات پزشکی در مرکز اعصاب و روان آمریکا گفت: روزه‌داران در ماه رمضان با چهار مشکل شایع مواجه می‌شوند که توصیه‌هایی در این زمینه وجود دارد.
    به گزارش العالم، دکتر توفیق السعدی، رئیس اداره علم اعصاب و رئیس اداره خدمات پزشکی در مرکز اعصاب و روان آمریکا گفت: روزه‌داران در ماه رمضان با چهار مشکل شایع مواجه می‌شوند که توصیه‌هایی در این زمینه وجود دارد.

    این مشکلات شایع و راهکارهای مقابله با آنها عبارتند از:
    ۱- سردرد: بسیاری از کسانی که در ماه رمضان روزه می‌گیرند از سردرد رنج می‌برند. این مشکل به چند علت شایع است و احتمال دارد علت آن گرسنگی یا کم‌خوابی یا کمبود قند خون یا نبود موادی مانند کافئین یا نیکوتین باشد.
    به همین علت بهتر است کسانی که هنگام روزه‌گرفتن سردرد می‌گیرند، رژیم غذایی متناسب و متوازنی داشته باشند. خوردن سحری و نوشیدن مایعات تا حد امکان مهم است. آب اهمیت زیادی دارد و باید منبع اول رفع تشنگی در ماه رمضان باشد. در صورت لزوم می‌توان با نظر پزشک برای جلوگیری یا کاهش امکان سردرد، هنگام سحری از برخی داروهای مسکن نیز استفاده کرد.
    همچنین می‌توان با قرار نگرفتن درمعرض تابش مستقیم نور آفتاب یا استفاده از کلاه هنگام خارج‌شدن از خانه از سردرد جلوگیری کرد. اما در صورت ادامه سردرد بعد از ماه رمضان یا داشتن عوارض شدید مراجعه به پزشک متخصص ضروری است.
    ۲-خارج‌شدن کافئین از بدن: کاهش مصرف کافئین در ماه رمضان می‌تواند به خارج شدن کافئین از بدن منجر شود.
    بهتر است قبل از ماه رمضان به تدریج مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین را کاهش داد یا قبل از آغاز روزه یک فنجان قهوه تلخ نوشید که می‌تواند به جلوگیری از خروج کافئین از بدن که احتمالا به سردرد منجر می‌شود، کمک کند.
    ۳- کم‌خوابی: به احتمال زیاد خواب در ماه رمضان کم می‌شود و این ممکن است به عدم تمرکز و افزایش عصبانیت و خشم منجر شود؛ اما درک امکان وقوع آن به شخص کمک می‌کند تا به منظور حفظ سلامت و جلوگیری از افزایش وزن و انجام دادن کارهای روزمره به طور طبیعی در هنگام روزه‌گرفتن، برای تغییر برنامه روتین خود تلاش کند.
    همچنین خوردن سحری انرژی مورد نیاز روزه‌دار را برای فعالیت در روز تأمین می‌کند و این خواب راحتی را برای روزه‌دار هنگام صبح تضمین می‌کند.
    ۴-افزایش استرس: تغییر در برنامه‌های روزمره و خواب کمتر ممکن است به افزایش استرس و نگرانی منجر شود از این رو مهم است با هرگونه عامل احتمالی فشار به آرامی برخورد کرد تا از هرگونه آثار جانبی آن جلوگیری کرد و این با خودداری از انجام‌دادن کارهای فیزیکی بیش از حد توان و فعالیت‌های بدنی استرس زا امکان‌پذیر است، چرا که توان روزه‌دار به علت کاهش انرژی که از غذا می‌گیرد، کم می‌شود به همین علت بهتر است در این مدت از هرگونه فعالیت بدنی از جمله انجام‌دادن تمرینات ورزشی خودداری کرد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.