مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از برگزاری آئین مذهبی گرگیعان در ۱۰ شهر این استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما؛ قنواتی با بیان اینکه این آئین در شهرهایی از جمله اهواز، خرمشهر، حمیدیه، شیبان، شبیشه، ملاثانی، رامهرمز و شوش برگزار میشود گفت: این آئین مذهبی امروز در اهواز و در محل نمایشگاه قرآن و عترت استان برگزار خواهد شد و کودکان اهوازی همزمان با آخرین روز از نمایشگاه قرآن و عترت خوزستان این آئین را در موزه هنرهای معاصر اهواز برگزار میکنند.
وی افزود: آئین گرگیعان برای سومین سال متوالی است که همزمان با مراسم پایانی نهمین نمایشگاه قرآن و عترت در موزه هنرهای معاصر اهواز برگزار میشود.
آئین گرگیعان یا قرقیعان، برگرفته از واژه قره العین به معنای نور چشم است و گفته میشود کودکان در زمان پیامبر(ص) به میمنت میلاد امام حسن(ع)، با خواندن اشعاری به در خانه پیامبر(ص) رفته و طلب عیدی و شادباش می کردند که این سنت تا کنون پابرجا مانده است.
آئین گرگیعان یک سنت حسنه و قدیمی در پاسداشت مقام کریم اهل بیت (ع) بوده است که در شب ۱۵ ماه مبارک رمضان و به میمنت میلاد امام دوم شیعیان امام حسن مجتبی (ع) در خوزستان برگزار میشود.
در این آیین؛ کودکان با سرودن اشعار مذهبی کیسه هایی بر گردن می اندازند که برای جمع آوری عیدی و شیرینی دوخته شده و سنگ های کوچکی در دو دست می گیرند و با کوبیدن آنها بر هم ، اشعاری از جمله عبارت «گرگیعان و گرگیعان ، الله یعصیکم رضعان» را می خوانند و طلب عیدی و شادباش می کنند.
ازآنجاییکه امام حسن مجتبی (ع) اولین نوه پیامبر محسوب میشود برخی قرهالعینگویان به در خانه حضرت علی (ع) رفته و بهدنیا آمدن امام حسن مجتبی (ع ) را تبریک میگفتند. این کلمه به مرورو زمان از قرقیعان به گرگیعان تغییر شکل پیدا کرده است ، البته نظر دیگری هم وجود دارد که گرگیعان در اصل بهمعنای قرع باب یعنی کوبیدن در بوده است.
این مراسم در خوزستان و مناطقی که از بافتی سنتی و یکپارچه ای مانند آبادان ، شادگان و جنوب و جنوب غرب استان خوزستان با شکوه بیشتری برخوردارند برگزار میشود.
درحالحاضر مراسم گرگیعان در کشورهای عربی به خصوص کویت و در میان شیعیان عربستان رواج بسیاری دارد.
ثبت دیدگاه