حدیث روز
امام صادق (ع) می فرماید : هر كس در ماه رمضان صدقه اى بدهد ، خداوندْ هفتاد نوع بلا را از او بر مى گرداند. ثواب الأعمال : ص ١٧١ ح ١٩

سه شنبه, ۱۲ فروردین , ۱۴۰۴ Tuesday, 1 April , 2025 ساعت 11:01:37 تعداد کل نوشته ها : 4098 تعداد نوشته های امروز : 2 تعداد دیدگاهها : 152×
تفسیر آیه ۹ سوره یس/ وَ جَعَلْنَا مِن بَیْنِ أَیْدِیهِمْ سَدّاً وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدّاً فَأَغْشَیْنَاهُمْ فَهُمْ لَا یُبْصِرُونَ
  • ۸ تیر ۱۳۹۴ ساعت: 3:58
  • شناسه : 2891
    بازدید 140306
    214
    تفسیر قرآن کریم

    آیه وَ جَعَلْنَا مِن بَیْنِ أَیْدِیهِمْ سَدّاً وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدّاً فَأَغْشَیْنَاهُمْ فَهُمْ لَا یُبْصِرُونَ ترجمه و پیش روى آنان حائل و سدّى و پشت سرشان نیز حائل و سدّى قرار دادیم، و به طور فراگیر آنان را پوشاندیم، پس هیچ چیز را نمى‏بینند. نکته ها با این که قرآن استوار و حکمت‏آموز است و رسالت […]

    نویسنده : سایت جامع رمضان
    پ
    پ

    آیه
    وَ جَعَلْنَا مِن بَیْنِ أَیْدِیهِمْ سَدّاً وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدّاً فَأَغْشَیْنَاهُمْ فَهُمْ لَا یُبْصِرُونَ

    ترجمه
    و پیش روى آنان حائل و سدّى و پشت سرشان نیز حائل و سدّى قرار دادیم، و به طور فراگیر آنان را پوشاندیم، پس هیچ چیز را نمى‏بینند.

    نکته ها
    با این که قرآن استوار و حکمت‏آموز است و رسالت پیامبر قطعى است و راه دین مستقیم است و خداوند قوى ومهربان است، لیکن چون اکثر مردم، غافل، بى‏ایمان و گرفتار خرافاتند، از هر سو بروند به سدّى محکم و بن بست برخورد مى‏کنند.
    سیماى افراد لجوج در این آیه بسیار دقیق و جالب ترسیم شده است:
    اّولاً: غافل هستند، «فهم غافلون» و در نتیجه ایمان نمى‏آورند. «فهم لا یؤمنون»
    ثانیاً: خرافات آنان را گرفتار کرده است. «فى اعناقهم اغلالا» و همچون شتر چموش از پذیرفتن حقّ سر باز مى‏زنند. «فهم مقمحون» از پیش و پس در محاصره هستند، «سدّا» و بر چشمان آنان پرده‏اى آویخته شده و نمى‏بینند.
    شاید مراد از «من بین ایدیهم سدّاً» آرزوهاى طولانى انسان براى آینده و مراد از «من خلفهم سدّاً» غفلت از خلافکارى‏هاى گذشته باشد که آن آرزوها و غفلت‏ها دو مانع بزرگ براى دیدن حقّ است.
    در این آیات، دو کیفر در برابر دو انحراف بزرگ قرار گرفته است. «فهم غافلون – فهم لا یؤمنون»، «جعلنا فى اعناقهم اغلالاً – جعلنا من بین ایدیهم سدّا»

    پیام ها
    ۱- صدها چراغ دارد و بى راهه مى‏رود، بگذار تا بیفتد و بیند سزاى خویش. «و جعلنا من بین ایدیهم سدّا»
    ۲- غافلان بى ایمان، نه از گذشته‏ى کفّار عبرت مى‏گیرند، «خلفهم» و نه از معجزه و استدلالى که پیش روى آنان است. «من بین ایدیهم»
    ۳- کافر در بن بست است. «سدّا»
    ۴- در تبلیغ، معقولات را با محسوسات تشبیه کنیم. «سدّا»

    نوشته های مشابه

    قلدری ممنوع!
    ۴ فروردین ۱۴۰۴

    ثبت دیدگاه

    6 دیدگاه برای “تفسیر آیه ۹ سوره یس/ وَ جَعَلْنَا مِن بَیْنِ أَیْدِیهِمْ سَدّاً وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدّاً فَأَغْشَیْنَاهُمْ فَهُمْ لَا یُبْصِرُونَ”
    1. سلام.خواستم بابت وبسایت خوبتون ازتون تشکر
      کنم و امیدوارم باعث ایجاد
      انگیزه براتون بشه

      پاسخ
    2. سلام.واقعا وبسایت خوبی دارید

      پاسخ
    3. سایتتون بی نظیره❤️❤️❤️

      پاسخ
    4. سلام خدا خیرتون بده

      پاسخ
    5. سلام دوستان من شخصا به این ایه ایمان کامل دارم چراکه در خیلی موارد در طول زندگی در جاهایی با خواندن این ایه مبارک معجزه الهی را دیدم شرطش داشتن ایمان قلبی و اعتقاد واقعی به خداوند است شرط بندگی به نظر من حاضر وناظر دیدن خداوند در همه حال و اینکه زمانی که روزگار بر وقف مراد انسان هست هم دعا ونیایش ا فراموش نکنیم تا در روزگار سختی در شرایطی که گیر افتادیم معجزه حضورش را بیشتر درک کنیم.

      پاسخ
    6. عالی ،،،،،،،

      پاسخ
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.