با وجود خرابی و ویرانی زیرساختها، مردم غزه در ماه رمضان در حالی خودشان را برای ضیافت الهی آماده کردهاند که دلتنگ جمع شدن خانواده در وعده افطار، خنده کودکان، شادی جوانان و دعای بزرگترها هستند.
علی معروفی آرانی، پژوهشگر حوزه صهیونیسم و یهودیت در مطلبی برای ایکنا نوشت: ساکنان نوار غزه و رفح در حالی ماه مبارک رمضان را آغاز کردند که این منطقه به دلیل حملات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه با بحرانهای انسانی، محاصره، کمبود مواد غذایی و مساجد ویران شده مواجه است. خانوادههای فلسطینی در غزه امسال برخلاف سالهای گذشته، ماه رمضان را در چادرهای آوارگان سپری میکنند.
با آغاز ماه رمضان در کشورهای اسلامی حال و هوای شهرها و مردم به گونهای است که همه چیز از کهنگی به تازگی و با لبخند و شادی عجین و متفاوت میشود. اما عطر رمضان برای مردم غزه خیلی متفاوتتر از رمضان دیگر کشورهاست.
مردم غزه قبل از فرارسیدن ماه مبارک، رمضان را با هدف محو اثرات بمباران اسرائیل در مناطق مختلف و بازگردان زندگی به این نطقه آغاز کردند و با وجود درد و رنج، با عشق و وابستگی عمیق به این ماه مبارک به استقبال این ماه مبارک میروند.
مردم غزه در دل ویرانی برای ماه رمضان آماده میشوند. با وجود خرابی و ویرانی زیرساختها، مردم فلسطین در آستانه ماه رمضان خودشان را برای ضیافت الهی آماده میکنند. در ماه مبارک رمضان خانوادههای فلسطینی و اهالی غزه دلتنگ جمع شدن خانواده در وعده افطار، خنده کودکان، شادی جوانان و دعای بزرگترها میشوند.
پختن غذا نیز برای خانوادههای آواره فلسطینی غزه تبدیل به یک چالش شده و ممکن است ساعتها برای گرم کردن غذای خود وقت بگذارند.
فلسطینیها در حال و هوای غمانگیزی با تدابیر امنیتی تشدید شده از سوی رژیم صهیونیستی و شبح گرسنگی در غزه قرار دارند و برخلاف سالهای گذشته، تزئینات معمول نصب نشده و احساس و نگاه تلخی در شهرهای سراسر کرانه باختری اشغالی و غزه وجود دارد.
به گفته سازمان ملل، جنگ رژیم صهیونیستی ۹۵ درصد از جمعیت غزه را در میان محاصره فلجکننده اکثر مواد غذایی، آب سالم و دارو به سمت آوارگی داخلی سوق داد، در حالی که به گفته سازمان ملل، ۹۰ درصد از زیرساختهای غزه آسیب دیده یا ویران شده است.
استفاده عمدی از گرسنگی دادن غیرنظامیان در ماه مبارک رمضان به عنوان روشی برای جنگ با محروم کردن آنها از اقلام ضروری برای بقا، از جمله مانعتراشی عمدی در تدارکات امدادی طبق کنوانسیون ژنو، جنایت جنگی است.
هزاران نفر در غروب خورشید، افطار میکنند. ساکنان غزه امسال حتی صدای شلیک از توپ رمضان را که اجدادشان با آن افطار میکردند، نشنیدند. در عوض بدون وقفه شب و روز صدای شلیک توپهای اشغالگران اسرائیلی، بمباران جنگندهها و تیراندازی نظامیان آنها به گوش میرسد.
هر سال در ماه رمضان، کنترل اشغالگران اسرائیلی بر بیتالمقدس با سختی و دشواری زیادی همراه است، زیرا صدها هزار نمازگزار مسلمان در نماز جماعت مسجدالاقصی و اماکن مقدس پیرامونی در ماه رمضان مشارکت میکنند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی پیش از این اعلام کرد که ورود نمازگزاران به مسجدالاقصی در ماه مبارک رمضان با همان تعداد سالهای گذشته امکانپذیر است. در بیانیهای که دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی منتشر کرد، آمده است: پس از جلسه تمام نیروهای امنیتی با حضور بنیامین نتانیاهو تصمیم گرفته شد که نمازگزاران جمعه اجازه ورود به مسجدالاقصی را با همان تعداد سالهای گذشته داشته باشند.
با آغاز ماه رمضان، رژیم صهیونیستی برای بدترین شرایط آماده شد. مقامات پلیس گفتهاند که حدود ۲۰۰۰ سرباز را در روزهای هفته و ۲۵۰۰ یا بیشتر را در اطراف شهر قدیمی بیتالمقدس مستقر کرده است. تشدید حضور نظامیان، حکایت از طوفان سهمگینی دارد که با شروع ماه رمضان، کرانه باختری را فرا خواهد گرفت. در سال ۲۰۰۰ نیز دیدار آریل شارون، نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی از مسجدالاقصی یک محرک کلیدی برای قیام دوم فلسطینیها یا همان انتفاضه دوم شد. انتفاضهای که فلسطینیان از آن بهعنوان «انتفاضه الاقصی» یاد میکنند و اکنون کرانه باختری در همان وضعیت قرار گرفته است.
در طول ماه مبارک رمضان، همه نگاهها به محوطه مسجدالاقصی است. فلسطینیها نگرانند که صهیونیستها دسترسی به مسجدالاقصی را محدود کنند. پلیس اشغالگر از ۷ اکتبر محدودیتهای بیشتری را برای دسترسی فلسطینیان به مسجدالاقصی اعمال کرده و اکنون تلآویو در تلاش برای اعمال محدودیتهای بیشتر برای نمازگزاران مسلمان در ماه رمضان است و این محدودیتها شکلگیری خشونتها را به حداکثر خواهد رساند.
ماه رمضان امسال در حالی آغاز شد که جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه از ۷ اکتبر در بحبوحه تلاشهای کشورهای عربی و بینالمللی برای برقراری آتشبس در اسرع وقت ادامه دارد. در نتیجه جنگ و محدودیتهای رژیم صهیونیستی، ساکنان غزه، بهویژه مناطق شمالی آن، آغاز ماه رمضان را با کمبود مواد غذایی، آب، دارو و سوخت شروع کردند و حدوداً دو میلیون فلسطینی از نواری که ۱۷ سال است در محاصره این رژیم است، آواره شدهاند؛ گویی که رمضان همیشه و هرماه در غزه وجود دارد.
در پایان این یادداشت یادآور میشوم که مردم غزه امسال درحالی به استقبال ماه رمضان رفتند که در واقع ماههاست روزهاند و درحالی ایمان خود را با تمام وجود حفظ کردهاند که مجبورند روزه بدون سحری بگیرند و امیدی هم به افطار ندارند. در شرایطی که بخش اعظمی از مساجد غزه در تجاوزات دشمن ویران شده، دیگر صدای اذان هم در بسیاری از مناطق غزه و بهویژه شمال به گوش نمیرسد و مردم با غروب آفتاب زمان افطار را تعیین میکنند.
با این وجود مردم غزه سعی کردند همانند سالهای گذشته با احترام از ماه رمضان استقبال کنند و با تزئین چادرها توسط برگ درختان و ابزاری که در دست بود، حلول ماه مبارک رمضان را جشن گرفتند تا فرزندان گرسنه آنها اندکی از شادی این ماه را احساس کنند.
در بسیاری از مناطق غزه مردم با وجود ویرانی مساجد، در اطراف این ویرانهها اقدام به برپایی نماز جماعت کردند و درحالی که گرسنه هستند نماز خود را به جای میآورند.
ثبت دیدگاه