حلیم یکی از میان وعده های مقوی در ماه رمضان است که برخی در وعده سحر و برخی در وعده افطار این غذا را میل می کنند اما هنگام خوردن حلیم باید این چیزهارا بدانید.
حلیم گندم یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که خواهان زیادی در ماه رمضان دارد، این غذا در ماه های دیگر اکثر مواقع برای صبحانه سرو می شود اما این غذا در ماه رمضان چه زمانی بهتر است سرو شود، افطار یا سحر؟
حلیم که از گندم، گوشت و ادویه جات تهیه می شود، به دلیل طعم و مزه لذیذ، خواص متعدد، از جایگاه ویژه ای در فرهنگ غذایی ایرانی برخوردار است. این غذا سرشار از پروتئین بوده و برای سحری بسیار مناسب است زیرا دیرهضم بوده و سیرکنندگی بالایی دارد پس برای افرادی مناسب است که در ماه مبارک رمضان خیلی زود احساس گرسنگی می کنند؛ بنابراین یکی از پاسخ ها به سوال برای سحری چه بخوریم تا گرسنه نشویم، حلیم است.
حلیم را می توان در افطار و سحر ماه رمضان مصرف کرد اما چون دیر هضم است بهتر است در وعده افطار حلیم مصرف نکنید و از غذاهای مقوی و کم حجم در این وعده غذایی استفاده شود. مصرف حلیم در وعده افطار با شکر و روغن باعث تحریک معده، اضافه وزن و نیز عطش شدید می شود.
در ماه رمضان حلیم بخوریم یا نه؟
حلیم ماده غذایی حاوی نشاسته است که میتواند افت قند بدن ناشی از گرسنگی طولانی مدت را به سرعت برطرف کند، به خاطر گندم و پروتئین موجود در آن خاصیت سیرکنندگی خوبی دارد، حاوی مواد مغذی بسیاری چون روی، منیزیم، آهن، کلسیم و ویتامینهای گروه B است. حلیم گندم اگر گندمش همراه با سبوس باشد، مقدار بالایی فیبر دارد،فیبر برای بدن مفید است و کار دستگاه گوارش را بهبود میبخشد و مقدار زیادی آب را جذب خود می کند که در مورد کمآبی بدن در زمان روزهداری بیش از همیشه حائز اهمیت است.
این افراد حلیم نخورند
-
حلیم از کالری نسبتا بالایی برخوردار است به طوری که هر ۱۰۰ گرم از آن به طور متوسط ۲۰۰ کالری دارد پس برای افراد دچار اضافه وزن مضر است.
- حلیم میتواند باعث سوءهاضمه و مشکلات گوارشی شود. اگر می خواهید پس از خوردن حلیم دچار سوزش و ناراحتی معده نشوید بلافاصله بعد از خوردن این غذا دراز نکشید، زیرا این غذا دیر هضم است.
- حلیم به دلیل طبع گرمی که دارد برای همه توصیه نمی شود و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.
-
اگر دچار افزایش قند یا چربی خون هستید حلیم را با شکر و روغن مصرف نکنید یا در حداقل ممکن مصرف کنید.
ثبت دیدگاه