امسال به خاطر تقارن روز طبیعت و ماه رمضان برپایی این آیین سنتی(سیرده بدر) رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است، مومنان و روزهداران با پهن کردن سفره افطاری در دامان طبیعت، بوستانها و تفرجگاهها ضمن رعایت شعائر اسلامی و حرمت ماه میهمانی خدا این روز را جشن می گیرند.
امسال روز طبیعت با سال های گذشته یک فرق دارد و قرار است آش را بعد از اذان مغرب و ناهار را شام بخوریم و بازیها از ظهر به بعد برقرار باشد؛ چون امسال ماه رمضان هم مهمان نوروز است.
با وجود آنکه ۱۳ فروردین روز پاسداری و صیانت از طبیعت نامیده شده اما بسیاری از افراد با سهلانگاری و ریختن زباله در طبیعت، سبب از بین رفتن بافت گیاهی میشوند.
سیزده بدر (روز طبیعت) در نظر ایرانیان باستان، جشنی برای احیا کردن طبیعت بوده است و برهمین اساس وجوه فرهنگی این آیین و سنت را از یاد نبریم.
خنده و شادی در این روز به معنی فروریختن اندیشههای تیره، پلیدی، روبوسی نماد آشتی و به منزله تزکیه روح، خوردن غذا در دشت نشانه فدیه گوسفند بریان و گره زدن سبزه تمثیلی برای پیوند خانواده و تسلسل نسلها است.
پذیرایی از شهروندان در بوستانهای جنوب شرق استان تهران پس از افطار
شهرداریهای شهرهای جنوبشرق استان تهران با صدور اطلاعیههای جداگانه و نصب بنرهای اطلاع رسانی در ورودی بوستانها اعلام کردند به دلیل حفظ حرمت ماه رمضان، بوستانهای این شهرها پس از افطار پذیرای مردم در روز طبیعت هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرداریهای قرچک، ورامین، جوادآباد، پیشوا، جلیلآباد، پاکدشت، شریفآباد و فرونآباد با صدور اطلاعیههای جداگانه و نصب بنر در ورودی بوستانهای عمومی شهر، اعلام کردند که به دلیل حفظ حرمت ماه مبارک رمضان از پذیرایی شهروندان پیش از افطار معذور هستند.
در این اطلاعیهها از مردم خواسته شده تا حضور خود در بوستانها را به ساعات منتهی به افطار موکول کنند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیرداری شهرستان ورامین نیز از مردم خواست تا هنگام حضور در طبیعت، از آسیب رساندن به منابع طبیعی خودداری کرده و خود به عنوان همیاران طبیعت در برابر از گونه تخریب جلوگیری کنند.
علی اصغر سپهوند روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: روز طبیعت، زمان پیوند خوردن انسانها با طبیعت و فضای پیرامون است، قرار نیست افراد برای تفریح خود به درختان، پوشش گیاهی و سایر منابع طبیعی آسیب وارد کنند.
وی با تاکید بر لزوم حفظ حرمت ماه مبارک رمضان از مردم خواست تا از شکستن درختان و آتش روشن کردن در نزدیک درختان و بوتهزارها خودداری کنند.
اگر دوست داریم از فراموشی آئینهای کهن ایرانی جلوگیری کنیم، باید وجوه نمادین و فرهنگی این آداب و رسوم را برای نسل جدید بازگو کنیم و اطلاعات تاریخی خود را در این زمینه افزایش دهیم.
ثبت دیدگاه