حدیث روز
امام صادق (ع) می فرماید : هر كس در ماه رمضان صدقه اى بدهد ، خداوندْ هفتاد نوع بلا را از او بر مى گرداند. ثواب الأعمال : ص ١٧١ ح ١٩

شنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۳ Saturday, 27 July , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3753 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 145×
صفحه اصلی » گروه » دسته‌بندی نشده
مراقبات ماه مهمانی خدا | بهترین اوقات برای اجابت دعا
  • ۲۵ فروردین ۱۴۰۱ ساعت: 17:35
  • شناسه : 14923
    بازدید 19
    0

    حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله بهترین اوقات در ماه مبارک رمضان برای اجابت دعا را معرفی کردند. ماه مبارک رمضان برترین ماه بین ایام سال است. خداوند به‌لحاظ معنویتی که به این ماه بخشیده، مسیر مغفرت و توبه و نیز طهارت روح و جان را هموارتر از گذشته قرار داده و به […]

    پ
    پ

    حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله بهترین اوقات در ماه مبارک رمضان برای اجابت دعا را معرفی کردند.

    ماه مبارک رمضان برترین ماه بین ایام سال است. خداوند به‌لحاظ معنویتی که به این ماه بخشیده، مسیر مغفرت و توبه و نیز طهارت روح و جان را هموارتر از گذشته قرار داده و به پیامبر خویش فرموده است؛ هرگاه بندگانم درباره من پرسیدند بگو بسیار نزدیک هستم و دعای دعاکننده را به‌هنگامى که مرا بخواند اجابت می‌‏کنم‏؛ «وَ إِذا سَأَلَکَ عِبادی عَنِّی فَإِنِّی قَریبٌ أُجیبُ دَعْوَهَ الدَّاعِ إِذا دَعان‏…»، این فراز از آیه ۱۸۶ سوره بقره در سیاق آیات مربوط به ماه رمضان قرار دارد؛‌ یعنی هرچند خداوند همواره به بندگان نزدیک است، اما در این ماه شریف،‌ به انسان‌ها طعم حس قرب را بیشتر می‌چشاند، از این جهت حضرت رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله این ماه را ضیافه الله نامید تا انسان‌ها نسبت به اعمال خود مراقبت بیشتری داشته باشند.

    آن حضرت طی خطبه‌ای مشهور به خطبه شعبانیه که در اواخر ماه شعبان به نکاتی درباره مراقبات ماه مبارک رمضان اشاره کردند،‌ فرمود:

    * وَ ارْفَعُوا إِلَیْهِ أَیْدِیَکُمْ بِالدُّعَاءِ فِی أَوْقَاتِ صَلَاتِکُمْ‏ فَإِنَّهَا أَفْضَلُ السَّاعَاتِ یَنْظُرُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِیهَا بِالرَّحْمَهِ إِلَی عِبَادِهِ؛‌ در اوقات نماز، دست‌های خود را به دعا بردارید، زیرا که وقت نماز بهترین ساعت‌هاست و در این اوقات، حق‌تعالی با رحمت، به بندگانش می‌نگرد.

    * یُجِیبُهُمْ إِذَا نَاجَوْهُ وَ یُلَبِّیهِمْ إِذَا نَادَوْهُ وَ یُعْطِیهِمْ إِذَا سَأَلُوهُ وَ یَسْتَجِیبُ لَهُمْ إِذَا دَعَوْهُ؛ و اگر با او مناجات کنند، پاسخ‌شان دهد و چنانچه او را ندا کنند لبیک‌شان گوید و اگر از او بخواهند عطا کند و چون او را بخوانند مستجاب‌شان کند.

    در این حدیث در وهله اول درمی‌یابیم به‌دلیل اهمیتی که اقامه نماز در نظام الهی دارد، خداوند برترین ساعات شبانه‌روز را به این امر اختصاص داده است؛ در واقع از دیدگاه آموزه‌های دین، اوقاتی که خداوند آنها را برای نماز برگزیده است، از جهت نورانیت و معنویت در بهترین موقعیت قرار دارند و ملائک در چنین ساعاتی بیشتر در تردد هستند؛‌ این امر طبق روایات، در نماز صبح و مابین الطلوعین نمود بیشتری دارد.

    اما در این فراز از حدیث، چند ویژگی برای اوقات نماز معرفی شده است:
    اول اینکه برترین ساعات است. دوم اینکه خداوند در این ساعت با نظر رحمت به بندگانش می‌نگرد. سوم اینکه دعا در این ساعت به اجابت نزدیک‌تر و نیز عطاها و مواهب بیشتر است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.