حدیث روز
امام صادق (ع) می فرماید : هر كس در ماه رمضان صدقه اى بدهد ، خداوندْ هفتاد نوع بلا را از او بر مى گرداند. ثواب الأعمال : ص ١٧١ ح ١٩

یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3753 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 145×
صفحه اصلی » گروه » دسته‌بندی نشده
آموزش و طرز تهیه غذا مخصوص ماه مبارک رمضان
  • ۱۲ تیر ۱۳۹۳ ساعت: 9:55
  • شناسه : 1185
    بازدید 62
    5

    سنت بر این است که روزه داران هر شام بر سر سفره افطار گرد هم آیند و پس از طلب قبولی روزه دعا کنند : بسم الله ؛ اللهم لک صمنا و علی رزقک افطرنا فتقبله منا انک انت السمیع العلیم. و سپس روزه خود را با روزی حلال و پاکیزه باز می کنند و […]

    پ
    پ

    سنت بر این است که روزه داران هر شام بر سر سفره افطار گرد هم آیند و پس از طلب قبولی روزه دعا کنند : بسم الله ؛ اللهم لک صمنا و علی رزقک افطرنا فتقبله منا انک انت السمیع العلیم. و سپس روزه خود را با روزی حلال و پاکیزه باز می کنند و پسندیده است افطار با خرما یا آب گرم (یا چای شیرین) یا رطب یا حلوا یا نبات و لبن باز شود.

    بر سر سفره افطار ایرانی انواع مخلفات مقوی و انرژی زا از جمله خرما با مغز گردو، حلوا، رنگینک، فرنی، یخ در بهشت ، بامیه، شله زرد، شیر برنج، کاچی، زولبیا، مسقطی و انواع آش : آش رشته، آش شله قلمکار وجود دارد.

    اکنون شما را بر ضیافت افطاری ایرانی دعوت می کنیم:

    قبل از ارائه رژیم رمضان، به نکات زیر توجه کنید:

    پیشنهادات زیر برای افرادی است که در شرایط جسمی طبیعی و در سلامت کامل هستند.
    مواد غذایی مورد نیاز بدن هر کس به تناسب سن، جنسیت، اندازه بدن، شرایط خاص فیزیولوژیکی فرد، بیماری، میزان فعالیت متغیر است. در اینجا بطور عام پیشنهاد میشود.

    رژیم غذای سحری:

    سحر نقش تعیین کننده ای در چگونه گذراندن روز و تأمین انرژی و مواد غذایی مورد نیاز بدن دارد. در زیر به انتخاب غذائی و پیشنهادات تغذیه ای توجه کنید:

    برنامه زمانی سحر را طوری برنامه ریزی کنید که علاوه بر ذکر و نیایش، فرصت کافی برای غذا خوردن و آشامیدن داشته و عجله در خوردن نباشد.

    در سحر از خوردن شیرینی جات، غذاهای شور، پر چرب وآش جات (بویژه اگر غذای دیگری هم می خورید) خودداری کنید.

    در هر وعده سحری از یک نوع غذاهای ایرانی صرف کنید و از خوردن تنوعات غذای اصلی در یک وعده اجتناب کنید.

    در هر وعده سحری حجم متعادل را کنترل کنید. زیاد تر از تعادل خوردن نه تنها باعث نمیشود که در روز احساس سیری بیشتری کنید بلکه اثرات ناگوارتری را در روز به دلیل بروز مشکلات مراحل هضم برایتان پیش خواهد آورد.

    غذا ها را کم روغن، کم چربی ، کم نمک و کم شیرینی انتخاب کنید. به میزانی که در سحر چربی و شیرینی بیشتری میل کنید در روز تشنگی بیشتری خواهید داشت.

    از غذا های خیلی سرخ شده پرهیز کنید. در صودت نیاز به سرخ کردن غذا ، به “تفت دادن کوتاه مدت” قناعت کنید.

    از منابع نشاسته ای نان، سیب زمینی، برنج و ماکارونی استفاده کرده ولی سعی شود از نان های تهیه شده از سبوس گندم به جای نان سفید استفاده نمائید.

    از گوشت جات، ترجیحا گوشت سفید وحبوبات که به آرامی پخته شده باشند استفاده کنید . امروزه سویا بعنوان یک منبع پروتئنی سالم محسوب میشود که

    می توان اکثر غذا ها را با آن خوش طعم تهیه کنید و مضرات گوشت قرمز را هم نخواهد داشت. تخم مرغ به اشکال غیر عسلی وحبوبات آب پز نیز منابع با ارزش پروتئینی برای سحر بشمار میروند.

    از خوردن چربی های حیوانی و سفت شده خودداری کنید و از روغن های مایع که میزان چربی اشباع شده آن ۵-۷% باشد استفاده کنید.

    ازلبنیات کم چرب وکم نمک استفاده کنید.

    بین غذا ها آب و یا نوشیدنی میل نکنید . قبل ، بین وفوری و بعد از غذا نوشیدنی میل نکنید بلکه مدتی صبر کرده بعد میل نمائید.

    در ماه رمضان بهترین نوشیدنی در سحر آب ویا نوشیدن چای های متعدد گیاهی است که به منظور های مختلف (برای دفع چربی، دفع قند، دفع صفرا، دفع نمک، کنترل فشار خون، کنترل نفخ و هضم غذا و تصفیه بدن از سمومات غذایی از طریق تصفیه و پاک سازی خون، تصفیه و پاک سازی جگر، تصفیه و پاک سازی کلیه و مثانه و غیرو….) به صورت دم کرده وگرم میتوان نوشید.

    از نوشیدن دوغ و یا نوشیدنی های شیرین شده با شکر سفید در سحر خودداری کنید زیرا با نوشیدن این نوع آشامیدنی، احساس تشنگی در روز زیادتر شده و نیز میزان قند خون افزایش می یابد.

    حجم غذای اصلی را در سحر طوری تنظیم کنید که بعد بتوانید هم آب و هم از میوه جات متنوع و صیفی جات آب پز( ذرت- گل کلم- کرفس- فلفل سبز – کلم بروکلی- نخود فرنگی- پیاز- سیر – هویج– لوبیا و هر گونه حبوبات که به آرامی پخته شده باشند) نیز تغذیه نمائید.

    از جوانه های خام به صورت مخلوط با غذا های سوپی (که جو پرک جزء همیشگی آن باشد) و یا در سالاد مصرف نمائید.

    رژیم غذای افطار:

    افطار یک وعده غذائی محسوب میشود . بعضی افراد افطار را به شام وصل میکنند که چنین روشی صحیح نیست و مضر می با شد . به همین منظور سعی کنید زمان بندی افطار و شام را بنحوی برنامه ریزی کنید که دو وعده متفاوت افطار و شام داشته باشید.

    قبل از خوردن هر نوع مواد خوراکی ، افطار را با یک نوشیدنی گرم مثل آب داغ و یا بعضی از چای های گیاهی گرم (نه چای معمولی ) شروع کنید تا سیستم گوارشی خو د را که بعد از مدتی طولانی آرام گرفته است به یکباره به فعالیت سنگین نیندازید. سپس با خوردن کمی صیفی جات آب پز و میوه دستگاه گوارشی خود را آماده پذیرائی کنید.

    در افطار از خوردن هر نوع غذای چرب پرهیز کنید.

    بعد از خوردن میوه ویا صیفی جات آب پز، از بین خوردنی های ساده و ملا یم ذکر شده در زیر انتخاب کرده و به میزان بسیارکم مصرف شود تا مانعی در خوردن شام نباشد:

    خرما، کاچی، پنیر، سبزی جات، صیفی جات آب پز(گل کلم- کرفس- فلفل سبز – کلم بروکلی- نخود فرنگی- پیاز- سیر – هویج)، ، سیب زمینی آب پز، حلوا ارده و عسل ، میوه جات (به استثنای انگور- خربزه – طالبی – هندوانه)، فرنی، سوپ و آش جات (مرغ، جو، گوشت، حبوبات، سبزی، صیفی جات، غلات، برنج، شله زرد ) ، مقدار کم گردو ، شیر برنج، آب به میزان بسیار کم ، کشمش، توت ، کره و عسل، خامه و عسل، بادام له شده و عسل، تخم مرغ فقط بصورت آب پز عسلی.

    رژیم غذای شام:

    • از آنجا که اکثر مردم عادت دارند بعد از شام تنقلات میل نمایند باید حجم خوردن شام نسبت به سحر کمتر باشد.

    • همچنین شام باید در اول وقت صرف شود تا فرصت کافی برای خوردن تنقلات بعد از شام وهضم غذای خورده شده باشد حجم و نوع شام را طوری تنظیم کنید که در هنگام خواب شکم پر نبا شد و مشکلی در خوابیدن و بیدار شدن برای سحر بوجود نیاید.

    • نوع غذای شام را می توان مشابه با لیست داده شده در سحر انتخاب کرد ولی دقت شود تا هم میزان چربی و هم حجم غذای خورده شده نسبت به سحر کمتر باشد.

    فاصله بین شام و خواب:

    تنقلات بعد از شام بویژه به مناسبت های دید و باز دیدهای شبانه در ماه مبارک رمضان امکان خورد و خوراک را افزایش میدهد که توجه به این موضوع قابل توجه است.

    همانطور که گفته شد حجم و نوع این مواد خوراکی نبایدبنحوی باشد که مشکلی برای خواب بوجود آورد.

    این خوردنی ها که مکمل مواد غذایی شام محسوب میشوند باید بنحوی انتخاب شوند که علاوه بر تنوع و تامین لذت خوراکی بتوانند در تامین مواد غذائی مورد نیاز بدن سهیم باشند.

    از مواد خوراکی برای فاصله بین شام و خواب میتوان بستنی، آجیل جات و مغز ها ، میوه، حلوا، شرینی جات تر و به میزان کم، فرنی، شیر برنج،آش جات بدون حبوبات، و خوردن لبنیات با عسل را نام برد.

    خوردن چای های گیاهی اگر به درستی انتخاب شوند بسیار در هضم غذا و تصفیه بدن از سمومات غذایی موثر خواهند بود.

    نکات قابل توجه:

    ۱٫ بعضی افراد در این ذهنیت هستند که روزه گرفتن وزن را کم میکند. در این حقیقت شک نیست که پرهیز صحیح غذائی باعث کنترل وزن است اما برای کنترل وزن نکته مهم اجرای صحیح سیستم غذائی است. از آنجا که معمولا و بطور طبیعی افراد با شروع افطار سعی در جبران نخورده ها دارند و از طرفی گاهی فشار گرسنگی و تشنگی فرد را وادار به انتخاب خوراک بر مبنای احساس نیاز روانی و لذت بردن از خوردن میکند و منطق درست خوردن نادیده گرفته میشود و در اینصورت یکی از عوارض عدم اجرای سیستم غذائی صحیح در ماه مبارک رمضان افزایش وزن است. بنابر نباید روزه گرفتن را به منظور رژیم غذائی خوش اندام شدن تلقی کنیم و خدای ناخواسته بعد از افطار در صدد تلافی نخورده ها ی پرحجم باشیم.

    ۲٫ وصل معشوق و شکرگزاری از موهبت ذات الهیش از نعمات ماه مبارک است و فرصتی است در ولایت انسان تا معیار چگونه زیستن را الگو کند ، اما روزه گرفتن نیز علاوه بر دادن امکان قیاس ابعاد گرسنگی و سیری انسانها، اگر تغذیه صحیح اجرا شود، از بهترین داروهای طبییعی برای درمان بسیاری از بیماری های جسمی، بویژه بیماری های گوارشی و روحی-عصبی می باشد.

    ۳٫ قابل تاکید است که در هر وعده غذایی از غذا ها ی معروف به “فست فود” و نوشابه های رنگی مد شده امروزی پرهیز کنید تا خود را در برابر بسیاری عوارض بیماریزائی آن که در غرب فاجعه آمیز شده است خود را بیمه کنید

    یکی از غذاهای پرمصرف و محبوب در ماه مبارک رمضان حلیم است. حلیم از معروف‌ترین غذاهای سنتی ایرانی است که معمولا در سفره افطار به عنوان پیش‌غذا و در سحرگاهان به عنوان سحری مصرف می‌شود. حلیم انواع مختلف دارد و مواد اولیه آنها با یکدیگر متفاوت است. برای تهیه حلیم گندم از گندم، پیاز و گوشت گوساله سردست یا مرغ و مقداری روغن استفاده می‌شود.

    حلیم چه دارد؟

    حلیم یک غذای پرکالری محسوب می‌شود. ۱۰۰ گرم حلیم۱۹۰ کالری انرژی دارد و حاوی ۶ گرم پروتئین۱۰ گرم چربی۲۰ گرم کربوهیدرات ۱ میلی‌گرم آهن و ۹ میلی‌گرم کلسیم است.

    حلیم به دلیل داشتن گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع بسیار خوب روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. البته اگر در تهیه این غذا از گندم سبوس‌دار که فیبر زیادی دارد استفاده شود، در بهبود برخی از بیماری‌های دستگاه گوارش، سرطان روده و سینه موثر خواهد بود. فیبر موجود در گندم سبوس‌دار کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون، کنترل قندخون، کاهش احتمال لخته شدن خون باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود. همچنین برای پیشگیری از یبوست و سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفیداست. همچنین گندم سبوس‌دار دارای خاصیت ضدانگلی است و از بروز حساسیت‌ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریک‌پذیر، التهاب مفاصل و بیماری‌های عصبی جلوگیری می‌کند.

    نخود هم که در پخت برخی انواع حلیم به کار می‌رود غنی از فولات، ویتامین۶B ویتامینC و روی است.

    ۱۰ روش برای حلیم‌خورها

    ۱-‌ در خوردن حلیم مراقب وزن خود باشید یک پیاله حلیم تقریبا ۱۵۰ کالری انرژی دارد که اگر با یک قاشق شکر، یک کف دست نان و روغن مصرف شود، ۳۵۰ تا ۳۰۰ کالری انرژی دارد.

    ۲- حلیم یک غذای سالم و بسیار مقوی است، اما اگر دچار افزایش قند یا چربی خون هستید باید توجه داشته باشید که شکر و روغن با آن استفاده نکنید یا در حداقل ممکن مصرف کنید.

    ۳- اگر می‌توانید حلیم را در منزل و با استفاده از جوانه گندم یا حداقل گندم سبوس‌دار تهیه کنید.

    ۴- حلیم مانده را مصرف نکنید، زیرا اگر حلیم چند ساعت یا چند روز بماند مواد نشاسته‌ای آن غیرقابل هضم می‌شود و نشاسته آن به نشاسته مقاوم تبدیل می‌شود و موجب ناراحتی‌های گوارشی می‌شود.

    ۵- برخی در پخت حلیم از جوانه گندم استفاده می‌کنند. این حلیم به دلیل داشتن جوانه گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع بسیار خوب انواع ویتامین‌ها و املاح است. از سوی دیگر با توجه به فعل و انفعالاتی که طی جوانه زدن در دانه گندم اتفاق می‌افتد میزان کالری جوانه گندم به مقدار زیادی کاهش می‌یابد که یکی از مزایای حلیم غنی شده نسبت به حلیم‌های رایج است.

    ۶- حلیم یک منبع عالی پروتئین بوده و از غذاهایی است که دیر هضم می‌شود. به همین علت مصرف آن در سحر موجب می‌شود تا مدت‌ها احساس گرسنگی نکنید.

    ۷- در هنگام افطار حلیم را با شکر و روغن زیاد نخورید، زیرا باعث تحریک معده، اضافه وزن و نیز عطش شدید می‌شود. اغلب این تشنگی را با نوشیدن مقادیر زیاد آب و نوشیدنی‌های سرد جبران می‌کنند. این کار باعث رقیق شدن شیره معده و تاخیر هضم غذا می‌شود. عاقبت این رفتار نفخ شکم و سایر ناراحتی‌های گوارشی است.

    ۸- حلیم به علت داشتن گندم، نخود (در صورت وجود) و گوشت منبع خوب آهن بوده و برای زنان، دختران جوان و افرادی که در معرض کم‌خونی هستند، توصیه می‌شود.

    ۹- پس از خوردن حلیم بلافاصله دراز نکشید، زیرا این غذا دیر هضم است و باعث می‌شود دچار سوزش و ناراحتی معده شوید.

    ۱۰- و بالاخره، در ماه رمضان سر هر کوچه دیگ حلیم بر‌پا می‌شود، اما به آنان اعتماد نکنید و حلیم را فقط از واحدهای صنفی مجاز به عرضه حلیم خریداری کنید. زیرا برخی سودجویان در محل‌های غیربهداشتی حلیم‌های غیربهداشتی و بی‌کیفیت طبخ کرده و محصول را به همه جا توزیع می‌کنند و فروشنده نیز آن‌را به قیمت غذاهای سالم و بهداشتی به فروش می‌رساند. برای حفظ سلامت خود از این اماکن حلیم نخرید.

    آش رشته (برای چهار نفر) :

    مواد لازم:

    رشته آشی ۴۰۰ گرم

    سبزی آش (تره ـ جعفری ـ اسفناج ـ شبت ـ گشنیز) ۱ کیلو

    نخود و لوبیا و عدس (مجموعاً به تساوی) ۴۵۰ گرم

    کشک ۲ لیوان (نیم لیتر)

    پیاز سرخ کرده ۴ قاشق سوپخوری

    نمک و فلفل به مقدار کافی

    نعناع خشک ۴ قاشق سوپخوری

    آرد دو قاشق

    روغن به میزان لازم

    طرز تهیه:

    حبوبات را که قبلاً خیس کرده ایم با پیاز سرخ کرده می گذاریم کاملاً بپزد. سبزی را خرد می کنیم و داخل حبوبات پخته شده می ریزیم و می گذاریم سبزی ها بپزند. سپس دو قاشق سوبخوری آرد را در کمی آب سرد حل می کنیم و داخل آش می ریزیم و مرتباً بهم می زنیم. رشته را در آش می ریزیم و می گذاریم آهسته بپزد، ‌ولی رشته نباید خرد شود. آنگاه آش را از روی حرارت بر می داریم و با کشک مخلوط می کنیم و روی آن را با کمی کشک ساده، پیاز سرخ شده و نعناع داغ تزئین می کنیم.

    آش شله قلمکار (برای چهار نفر) :

    مواد لازم:

    سبزی آش (تره ـ جعفری ـ اسفناج ـ شبت ـ گشنیز) ۵۰۰ گرم

    نخود و لوبیا و عدس (مجموعاً به تساوی) ۴۵۰ گرم

    برنج نصف پیمانه (۱۰۰ گرم)

    گوشت بدون استخوان ۵۰۰ گرم

    پیاز سرخ کرده ۵ قاشق سوپخوری

    نمک و فلفل به مقدار کافی

    زرد چوبه نصف قاشق چایخوری

    طرز تهیه:

    حبوبات را با گوشت و پیاز سرخ کرده و زردچوبه می گذاریم خوب بپزد. سپس گوشت را پس از پخت بیرون آورده کاملاً می کوبیم تا له شود، مجدداً آن را به مایع اضافه می کنیم. برنج را می شوئیم و به آش اضافه کرده تا کاملاً بپزد، سبزیجات را خرد کرده داخل آش می ریزیم و مرتب بهم می زنیم تا آش کاملاً جا بیفتد، حرارت آش باید ملایم باشد تا ته نگیرد.

    رنگینگ (برای چهار نفر) :

    مواد لازم:

    آرد گندم ۵۰۰ گرم

    روغن ۳۰۰ گرم

    خاکه قند ۱۲۵ گرم

    خرمای سیاه نرم ۵۰۰ گرم

    مغز گردو ۱۲۵ گرم

    دارچین کوبیده نرم ۱ قاشق سوپخوری

    هل کوبیده ۱ قاشق مرباخوری

    پسته چرخ کرده ۱ قاشق سوپخوری

    طرز تهیه:

    روغن را در ظرفی ریخته، روی حرارت می گذاریم تا داغ شود. آرد را داخل آن می ریزیم، حرارت را ملایم می کنیم. مرتب بهم می زنیم تا آرد کاملاً سرخ شده و طلائی شود سپس آن را از روی حرارت بر می داریم تا کمی سرد شود، آنگاه خاکه قند و دارچین و هل کوبیده را با آرد سرخ شده مخلوط می نمائیم. هسته های خرما را می گیریم و داخل هر یک خرما را یک تکه گردو می گذاریم. نیمی از آرد سرخ شده را در ظرف مسطحی می ریزیم و با پشت قاشق روی آن را صاف می کنیم و خرماها را روی آن می چینیم. با بقیه آرد سرخ شده روی خرماها را می پوشانیم و باز با پشت قاشق روی آن را صاف می کنیم و کمی خاکه قند و دارچین روی آن می پاشیم و پسته چرخ کرده را نیز روی آن می ریزیم.

    حال با کارد رنگینگ آماده شده را به شکل لوزی یا چهارگوش برش می دهیم و در ظرف می چینیم.

    شله زرد (برای چهار نفر) :

    مواد لازم:

    برنج ۵۰۰ گرم

    شکر ۱ کیلو

    روغن نصف پیمانه

    زعفران سائیده نصف قاشق چایخوری

    گلاب نصف پیمانه

    خلال بادام ۱۰۰ گرم

    خلال پسته ۵۰ گرم

    دارچین یک قاشق سوپخوری

    طرز تهیه:

    برنج را چندین بار شسته تا آب آن کاملاً زلال شود. سپس آن را با ۶ برابر آب روی حرارت قرار می دهیم تا جوش بیاید. هر از چند گاه، کف برنج را می گیریم. وقتی مغز برنج کاملاً نرم شد شکر را اضافه می کنیم و مرتب آن را بهم می زنیم تا شله زرد کاملاً جا بیفتد. زعفران را در کمی آب جوش حل کرده و به شله زرد اضافه می کنیم. سپس روغن را داغ کرده و به آن اضافه می کنیم، آنگاه کمی از بادام را کنار گذاشته و ما بقی بادام را همراه با گلاب داخل شله زرد می ریزیم و کاملاً آن را بهم می زنیم تا تمام مواد با هم مخلوط شوند، سپس در ظرف را می گذاریم تا شله زرد آماده شده و جا بیفتد. در صورت استفاده از فر، آن را نیم ساعت در کف فر با حرارت ملایم قرار می دهیم. پس از آماده شدن روی آن را با دارچین، خلال بادام و خلال پسته تزئین می کنیم.

    شیربرنج (برای چهار نفر) :

    مواد لازم:

    برنج یک پیمانه (۲۰۰ گرم)

    شیر دو لیتر

    گلاب نصف پیمانه

    طرز تهیه:

    برنج را به دقت می شوئیم و در آب به مدت دو ساعت خیس می کنیم. سپس آن را با دو لیوان آب می گذاریم بپزد تا نرم شود. آنگاه شیر را اضافه کرده و حرارت را ملایم می کنیم تا شیر برنج آهسته بجوشد و کاملاً پخته و غلیظ شود. گلاب را اضافه کرده و بعد از دو سه جوش آن را از روی حرارت بر می داریم و با شکر یا شیره و یا انواع مربا مصرف می کنیم.

    فرنی (برای چهار نفر) :

    مواد لازم:

    شیر نیم لیتر

    آرد برنج ۲ قاشق سوپخوری (۵۰ گرم)

    شکر ۴ قاشق سوپخوری (۱۰۰ گرم)

    گلاب ۲ قاشق سوپخوری

    طرز تهیه:

    آرد برنج را در شیر حل می کنیم و شکر و گلاب را اضافه می نمائیم و مایه را روی حرارت ملایم قرار
    می دهیم و مرتب بهم می زنیم تا جوش آمده و کمی غلیظ شود، سپس در ظرف کشیده و وقتی سرد شد صرف می نمائیم.

    بامیه (برای چهار نفر) :

    مواد لازم:

    آرد ۱۲۵ گرم

    روغن مایع ۴ تا ۵ قاشق سوپخوری

    تخم مرغ ۳ عدد

    شکر ۲۰۰ گرم

    گلاب ۳ قاشق سوپخوری

    طرز تهیه:

    روغن را به همراه یک لیوان آب و ۱ تا ۲ قاشق سوپخوری شکر روی حرارت قرار می دهیم تا جوش بیاید. آرد را به مایه اضافه کرده و آهسته بهم می زنیم تا آب کاملاً تبخیر و مایه کاملاً سفت شود. ظرف را از روی حرارت بر می داریم و به مایه پس از اینکه کمی سرد شد تخم مرغ ها را اضافه می کنیم و مرتب بهم می زنیم تا خمیر کاملاً نرم و لطیف شود. سپس در تابه مقداری روغن مایع می ریزیم و روی شعله گاز قرار می دهیم تا داغ شود. آنگاه حرارت را ملایم کرده و مایه را با قیف مخصوص بامیه در روغن می ریزیم تا دو طرف آن کمی برشته شود.

    شکر برای تهیه شربت بامیه، شکر ـ گلاب و یک لیوان آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا بجوش آید و کاملاً غلیظ شود. آنگاه آن را از روی حرارت برداشته و یک قاشق چایخوری آبلیمو به آن اضافه می کنیم. سپس بامیه ها را به مدت ۵ دقیقه در شربت قرار داده و بعد در ظرف می چینیم.

    مواد لازم:

    شکر ۲۰۰ گرم

    نشاسته ۵۰۰ گرم

    ماست ۱۵۰ گرم

    گلاب ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری

    روغن به میزان لازم

    طرز تهیه:

    نشاسته را با آب و و ۲ قاشق شکر مخلوط می کنیم و سپس ماست را اضافه کرده و بهم می زنیم تا مایه کاملاً صاف شود. روغن فراوان را داغ می کنیم، مایه را در قیف مخصوص ریخته و در روغن به شکل زولبیا و یا مشبک می ریزیم، حرارت را ملایم می کنیم، یکطرف زولبیاها که برشته شد بر می گردانیم تا طرف دیگر آن برشته شود.

    برای تهیه شربت زولبیا، در ظرفی جداگانه شکر، گلاب و یک لیوان آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا حدی که بجوشد تا غلیظ شود. شربت آماده شده را از روی حرارت برداشته تا خنک شود. سپس زولبیاها را پس از سرخ شدن درون شربت می اندازیم و پس از ۵ دقیقه آنها را بر می داریم و در ظرفی می چینیم.

    کاچی (برای چهار نفر) :

    مواد لازم:

    آرد گندم ۲۵۰ گرم

    کره ۵۰۰ گرم

    شکر ۵۰۰ گرم

    زعفران یک مثقال

    آب ۵۰۰ میلی لیتر

    گلاب ۶۰ میلی لیتر

    طرز تهیه:

    شکر را با آب می جوشانیم تا شکر آب شود و کاملاً حل گردد. سپس کره را در ظرفی قرار داده و روی حرارت می گذاریم تا آب بشود، آنگاه آرد را اضافه کرده و بهم می زنیم تا سرخ شود، حرارت را ملایم کرده و شربت آماده شده را همراه با زعفران و گلاب به آرد سرخ شده اضافه می کنیم و مرتب بهم می زنیم تا آرد کاملاً صاف شود. در صورتیکه مایع کمی غلیظ شد مختصری آب جوش به آن اضافه می کنیم.

    زولبیا (برای چهار نفر) :

    مواد لازم:

    شکر ۲۰۰ گرم

    نشاسته ۵۰۰ گرم

    ماست ۱۵۰ گرم

    گلاب ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری

    روغن به میزان لازم

    طرز تهیه:

    نشاسته را با آب و و ۲ قاشق شکر مخلوط می کنیم و سپس ماست را اضافه کرده و بهم می زنیم تا مایه کاملاً صاف شود. روغن فراوان را داغ می کنیم، مایه را در قیف مخصوص ریخته و در روغن به شکل زولبیا و یا مشبک می ریزیم، حرارت را ملایم می کنیم، یکطرف زولبیاها که برشته شد بر می گردانیم تا طرف دیگر آن برشته شود.

    برای تهیه شربت زولبیا، در ظرفی جداگانه شکر، گلاب و یک لیوان آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا حدی که بجوشد تا غلیظ شود. شربت آماده شده را از روی حرارت برداشته تا خنک شود. سپس زولبیاها را پس از سرخ شدن درون شربت می اندازیم و پس از ۵ دقیقه آنها را بر می داریم و در ظرفی می چینیم.

    حلوا (برای چهار نفر) :

    مواد لازم:

    آرد گندم ۲۵۰ گرم

    شکر ۲۰۰ گرم

    روغن ۲۰۰ گرم

    زعفران نصف قاشق چایخوری

    آب ۲ لیوان

    گلاب نصف لیوان

    خلال بادام و پسته به میزان لازم

    طرز تهیه:

    روغن را در ظرف ریخته، روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود، سپس آرد را اضافه کرده و حرارت را ملایم می کنیم و مرتب بهم می زنیم تا آرد کاملاً سرخ شود و رنگ آن بر گردد و عطر آن بلند شود. سپس شکر را با آب مخلوط می کنیم و می جوشانیم تا شکر آب گردد، آنگاه گلاب و زعفران سائیده را در شربت ریخته و بهم می زنیم تا کاملاً مخلوط شود. آرد را پس از سرخ شدن می گذاریم کمی سرد شود، سپس شربت را به آن اضافه می کنیم و خوب بهم می زنیم، در صورتیکه مایه کمی شل بود ۱ الی ۲ دقیقه حلوا را روی حرارت قرار می دهیم، آنگاه حلوا را در دیس می کشیم و با خلال پسته و بادام روی آن را تزئین می کنیم.

    مسقطی (برای چهار نفر) :

    مواد لازم:

    نشاسته ۱۰۰ گرم

    شکر ۲۰۰ گرم

    روغن ۵۰ گرم

    گلاب ۱ قاشق سوپخوری

    آب ۳ یا ۴ لیوان

    خلال بادام ۵۰ گرم

    طرز تهیه:

    نشاسته را در آب ریخته، مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مرتب بهم می زنیم تا مایه جوش آید و کمی غلیظ شود. سپس شکر، گلاب و روغن را به مخلوط اضافه می کنیم و مجدداً بهم می زنیم تا تمام مواد مخلوط شوند. سپس مایه را در ظرف ریخته و می گذاریم سرد شود. آنگاه آن را به شکل لوزی لوزی بریده و تزئین می کنیم.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.