حدیث روز
امام صادق (ع) می فرماید : هر كس در ماه رمضان صدقه اى بدهد ، خداوندْ هفتاد نوع بلا را از او بر مى گرداند. ثواب الأعمال : ص ١٧١ ح ١٩

پنجشنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 28 March , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3656 تعداد نوشته های امروز : 2 تعداد دیدگاهها : 141×
صفحه اصلی » گروه » دسته‌بندی نشده
فراز و فرود قیمت ها در آستانه ماه مبارک رمضان
  • ۱۵ خرداد ۱۳۹۵ ساعت: 10:41
  • شناسه : 4517
    بازدید 6
    1

    در آستانه ماه مبارک رمضان ،نهادهای دولتی و اصناف مختلف برای مهیا کردن شرایط جهت رفاه حال روزه داران و تامین کالاهای پرمصرف به تکاپو می افتند. هر ساله در آستانه ماه مبارک رمضان، تمام تلاش نهادهای دولتی و اصناف مختلف از مواد پروتئینی گرفته تا برنج و حبوبات و قند و چای ، به […]

    پ
    پ

    در آستانه ماه مبارک رمضان ،نهادهای دولتی و اصناف مختلف برای مهیا کردن شرایط جهت رفاه حال روزه داران و تامین کالاهای پرمصرف به تکاپو می افتند.
    هر ساله در آستانه ماه مبارک رمضان، تمام تلاش نهادهای دولتی و اصناف مختلف از مواد پروتئینی گرفته تا برنج و حبوبات و قند و چای ، به منظور  تامین مایحتاج ضروری مردم صورت می گیرد تا مشکلی در تنظیم بازار به وجود نیاید.

    بر این اساس اما به طور معمول افزایش تقاضای ناگهانی در مناسبت های خاص همچون شب عید و ماه مبارک رمضان، بازار را دچار تغییر و تحول می کند و اگر نظارت دقیق و مستمر صورت نگیرد، افراد سوجو از آشفتگی بازار نهایت سو استفاده را خواهند داشت و  در این بین مردم عادی متحمل ضرر می شوند.

    بر اساس گزارش میدانی خبرنگار باشگاه خبرنگاران قیمت برخی محصولات پرمصرف در این ماه مبارک طی یک تا دو هفته اخیر روند رو به رشدی داشته است به طوریکه خرما پرطرفدارترین محصول سفره افطار؛ در بازار هر کیلو ۱۰ هزار و پانصد تومان به فروش می رسد در حالیکه تا پیش ازین ۷ هزارو ۵۰۰ تومان بود، همچنین قند با افزایش ۷۰۰ تومانی به قیمت هر کیلو ۴هزار تومان رسیده و قیمت هرکیلو شکر نیز ۳هزارو ۵۰۰ تومان است که افزایش هزارتومانی داشته است.

    بر پایه این گزارش محصول چای، که تا قبل ازاین کیلویی ۱۶ هزار تومان قیمت داشت به ۲۰ هزار تومان رسیده است .

    بر این اساس برنج ایرانی که طی چند ماه اخیر بیشترین نوسانات را تجربه کرده ،دیگر نای رشد قیمت نداشته و در همان رنج ۱۱هزار تومانی باقی مانده اما برنج هندی از ۳ هزارو ۹۰۰ به ۴ هزارو ۲۰۰ رسیده است.

    همچنین در گروه لبنیات نیز خامه و کره با افزایش قیمت حدود ۱۰ تا ۱۲درصدی مواجه شده اند.

    مرغ هم به عنوان یکی از کالاهای مصرفی ماه مبارک که مصرف آن با افزایش روبه‌رو خواهد بود هم اکنون در بازار با قیمت ۷۲۵۰ تومان به فروش می رود.

    بر اساس این گزارش به طور قطع جلوگیری از بروز این نابسامانی ها و آسایش روزه داران در این ماه مبارک  نظارت دقیق نهادهای دولتی ، همکاری اصناف مختلف و البته انصاف فروشنده ها را می طلبد.

    در همین ارتباط برنامه پیش روی تعدادی از اصناف مرتبط  را جویا شدیم تا ببینیم چه شرایطی برای مردم مهیا ساخته اند.

    ***ذخیره ۴۰هزار تنی خرما برای ماه رمضان کفایت می کند
    ابوالقاسم حسن پور مدیر کل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت:  حدود ۳۰ هزار تن خرما در مناطق خرماخیز کشور در سردخانه‌ها و حدود ۱۰ هزار تن در انبارهای سنتی موجود است لذا می‌توان گفت که ذخایر ۴۰ هزار تنی این محصول برای ماه مبارک رمضان کفایت می‌کند.

    وی افزود: با توجه به آنکه ذخیره‌ سازی به میزان کافی انجام شده هیچ بهانه‌ای برای افزایش قیمت‌ها وجود ندارد.

    حسن پور با اشاره به میزان پیش بینی‌های تولید خرما در سال جاری بیان کرد: امسال برآورد می‌شود ، تولید خرما ۱۰ الی ۱۵ درصد افزایش یابد به طوری که این میزان به سطح ۱ میلیون و ۱۵۰ الی ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسد.

    ***روند افزایشی قیمت برخی از کالاها از ابتدای سال
    قاسمعلی حسنی عضو هیئت مدیره اتحادیه بنکداران و بازرس اصناف در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان از روند افزایشی قیمت برخی از کالاها از ابتدای سال خبرداد.

    وی افزود:در حال حاضر تمرکز مسئولین به قاچاق معطوف شده است و از افزایش قیمت های هدفمند و جریان دار پیش از ورود به ماه مبارک رمضان غافل شده اند.

    ***قیمت مرغ در ماه رمضان گران نمی‌شود
    محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی از در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلو مرغ زنده در کشتارگاه ۴ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ برای مصرف کننده در مراکز خرده فروشی ۶ هزار تومان است.

    وی با اشاره به آنکه در ماه رمضان قیمت‌ها تغییر چندانی نخواهند داشت گفت: با توجه به تولید و عرضه بالای محصول و ذخیره سازی ۷۰ الی ۸۰ هزار تن مرغ از سوی شرکت پشتیبانی امور دام جای هیچ گونه نگرانی بابت افزایش قیمت وجود ندارد و تنها ممکن است با افزایش تقاضا ۲ الی ۳ درصد به قیمت‌ها اضافه شود.

    یوسفی با اشاره به اینکه قیمت مرغ نسبت به ماه گذشته تا حدودی افزایش یافته بیان کرد: طبق برنامه ریزی تولید میزان جوجه ریزی از اسفندماه سال گذشته کاهش یافته و همین امر موجب شده که قیمت مرغ تا حدودی افزایش یابد اما گفتنی است که هنوز هم مرغداران با زیان مواجه هستند.
    رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی تصریح کرد: در جند ماه گذشته افزایش تولید در برابر کاهش تقاضا افت قیمت‌ها را به همراه داشته چرا که در صورت تعادل عرضه و تقاضا می‌بایست قیمت هر کیلو مرغ برای مصرف کننده ۷۵۰۰ تومان باشد.

    *** افزایش قیمت ۲۰ درصدی سبزی آش در دهه اول ماه رمضان
    حسین مهاجران رئیس اتحادیه میوه و سبزی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سه سال گذشته رسم بر این بوده که تنها در دهه اول ماه رمضان شاهد افزایش ۲۰ درصدی قیمت سبزی آش بوده ایم که این رشد قیمت بیشتر شامل سبزی های پر مصرفی مانند تره، جعفری، اسفناج یا برگ چغندر می شود.

    وی در ادامه افزود: میانگین قیمت فروش سبزی ها حدود ۱۱۰۰ تومان در بازار  است که سبزی خوردن ۱۰۰ تومان گران تر از سایر سبزی ها به فروش می رسد.

    مهاجران همچنین اظهار داشت: قیمت سبزی های گلخانه ای حدود دو برابر و نیم بیشتر از سایر سبزی هایی است که بصورت سنتی کشت شده اند و از آنجایی که این سبزی ها ظریفتر و منظم تر از سایر آنها کشت و چیده می شوند بهای بیشتری به خود اختصاص می دهند.

    وی در پایان عنوان کرد: کشاورزانی که به صورت سنتی  سبزی می کارند در تمام سال برنامه ریزی خود را طوری تنظیم می کنند تا در ماه رمضان که مصرف روند افزایشی دارد با کمبود مواجه نشویم.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.